Kotletter med apelsin och rosmarin

ca 40 min
ca 4 port

Kotletter med apelsin och rosmarin

    • 4 bogbladskotletter (ca 1 kg)
    • 2 dl crème fraiche
    • 2 dl grädde
    • 1 msk dijonsenap
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 apelsin
    • 1 kruka rosmarin
    • Smör
    • Salt 
    • Peppar

 

Tillbehör

  • 4 port potatis

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225°C. Tvätta potatisen och skär i klyftor. Lägg på en plåt och pressa över vitlök. Ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Blanda potatisen och sätt in i ugnen ca 25 minuter.
  2. Fortsätt med köttet. Ta bort rosmarinstjälkarna och finhacka rosmarinen. Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn kotletterna och krydda med salt, svartpeppar och tillsätt rosmarin. Ta upp kotletterna och lägg åt sidan.
  3. Häll sedan crème fraiche, grädde, dijionsenap, sambal oelek samt cest från halva apelsinen och saften från hela apeslinen, i stekpannan. Låt koka upp och lägg sedan tillbaka kotletterna och låt koka 5 minuter.
  4. Servera kotletterna med klyftpotatisen och en sallad.

Fler recept med bogbladskotletter

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!