Kotletter med apelsin och rosmarin
ca 40 min
ca 4 port
Kotletter med apelsin och rosmarin
- 4 bogbladskotletter (ca 1 kg)
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl grädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk sambal oelek
- 1 apelsin
- 1 kruka rosmarin
- Smör
- Salt
- Peppar
Tillbehör
- 4 port potatis
Gör så här
- Sätt på ugnen på 225°C. Tvätta potatisen och skär i klyftor. Lägg på en plåt och pressa över vitlök. Ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Blanda potatisen och sätt in i ugnen ca 25 minuter.
- Fortsätt med köttet. Ta bort rosmarinstjälkarna och finhacka rosmarinen. Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn kotletterna och krydda med salt, svartpeppar och tillsätt rosmarin. Ta upp kotletterna och lägg åt sidan.
- Häll sedan crème fraiche, grädde, dijionsenap, sambal oelek samt cest från halva apelsinen och saften från hela apeslinen, i stekpannan. Låt koka upp och lägg sedan tillbaka kotletterna och låt koka 5 minuter.
- Servera kotletterna med klyftpotatisen och en sallad.


