
Grönkålspaj
50 min
4–6 port
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 1 msk kallt vatten
Fyllning
- 1 rödlök
- 100 g grönkål
- 100 g spenat
- 150 g smakrik ost
- 3 ägg
- 2 dl grädde
- Neutral olja
- Salt och peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Mixa snabbt ihop mjöl och smör i en matberedare, och tillsätt vatten. Tryck ut i en ugnsfast form ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen under tiden du förbereder fyllningen.
- Ansa och strimla rödlök och grönkål.
- Hetta upp neutral olja i en stekpanna på medelhög värme och fräs löken. När löken är mjuk och glansig tillsätter du grönkål och spenat. Krydda med salt och peppar.
- Blanda ägg, grädde och peppar i en skål.
- Nagga pajskalet med en gaffel och grädda i ugnen i 10 minuter.
- Blanda hälften av osten med grönkålsblandningen och fördela den jämnt i pajskalet. Toppa med resterande ost innan du häller över äggstanningen.
- Grädda i ugn i 20 minuter.