Grönkålspaj

50 min
4–6 port

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 msk kallt vatten

Fyllning

  • 1 rödlök
  • 100 g grönkål
  • 100 g spenat
  • 150 g smakrik ost
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • Neutral olja
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Mixa snabbt ihop mjöl och smör i en matberedare, och tillsätt vatten. Tryck ut i en ugnsfast form ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen under tiden du förbereder fyllningen.
  3. Ansa och strimla rödlök och grönkål.
  4. Hetta upp neutral olja i en stekpanna på medelhög värme och fräs löken. När löken är mjuk och glansig tillsätter du grönkål och spenat. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda ägg, grädde och peppar i en skål.
  6. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda i ugnen i 10 minuter.
  7. Blanda hälften av osten med grönkålsblandningen och fördela den jämnt i pajskalet. Toppa med resterande ost innan du häller över äggstanningen.
  8. Grädda i ugn i 20 minuter.

Fler recept med tillbehör

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!