Krispig kyckling med rotfrukter

20 min + 35 min ugn
4 port

Ingredienser

  • 900 g kycklingklubbor
  • 8 st potatisar
  • 2 st morötter
  • 2 st rödlökar
  • 1 st zucchini
  • 1 st paprika
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 0.75 dl olivolja
  • Skal från 1 citron, saften från 0.5 citroner
  • Färsk timjan

Fetaostyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Saften från 0.5 citron
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk honung
  • Citronpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatis och morötter. Halvera potatisen och skär morötterna i grövre bitar. Skala och dela upp din rödlök, dela zucchinin i stora bitar, dela,  kärna ur och skiva upp din paprika. Lägg allt i en ugnssäker form.  
  2. Pressa vitlöken i en skål tillsammans med olivolja, skal från citronen samt salt och svartpeppar. Häll hälften av marinaden över dina rotfrukter och lägg sedan på ett par kvistar timjan. 

  3. Blanda därefter kycklingen med den sista marinaden och lägg ovanpå rotfrukterna. Salta och peppra och sätt in i ugnen ca 30 minuter. 

  4. Rör under tiden ihop yoghurt med pressad citron, smulad fetaost, honung, salt och citronpeppar. 

Fler recept med kycklingklubbor

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!