Kycklingfilé med helrostad blomkål och brynt kaprissmör

ca 1-1,5 h
ca 4 port

Kycklingfilé

  • 600 g kycklingfilé
  • Paprikapulver
  • Spiskummin

Rostad blomkål

  • 800 g blomkål
  • 100 g rumstempererat smör
  • paprikapulver

Brynt kaprissmör

  • 125 g smör
  • 2 tsk pressad citron
  • 0,5 dl kapris
  • Dill

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader
  2. Ansa blomkålen och lägg huvudet i en ugnssäker form. Gnid in med smör och krydda med paprikapulver, salt och svartpeppar.
  3. Ställ in i ugnen 10 minuter innan du sänker till 150 grader och låter stå 50-60 minuter till.
  4. Hetta upp smör och olja i en stekpanna.
  5. Krydda kycklingen med salt, svartpeppar, paprikapulver och spiskummin. Låt få fin yta på båda sidor innan du lägger den i en ugnssäker form med en innertermometer.
  6. Ställ in i ugnen och låt bli 70 grader i innertemperatur, ca 30 minuter. Självklart går det bra med två mindre filéer och då går det lite snabbare.
  7. Smält smöret och låt stå på medelvärde så det blir brynt. När det börjar bli ljusbrunt, dra av från värmen och blanda ner citron, kapris och hackad dill.
  8. Servera blomkålen men skivad kyckling och det brynta smöret.

Fler recept med kycklingfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!