 
        Kycklingfilé med helrostad blomkål och brynt kaprissmör
ca 1-1,5 h
                ca 4 port
            Kycklingfilé
- 600 g kycklingfilé
- Paprikapulver
- Spiskummin
Rostad blomkål
- 800 g blomkål
- 100 g rumstempererat smör
- paprikapulver
Brynt kaprissmör
- 125 g smör
- 2 tsk pressad citron
- 0,5 dl kapris
- Dill
Gör så här
- Sätt på ugnen på 200 grader
- Ansa blomkålen och lägg huvudet i en ugnssäker form. Gnid in med smör och krydda med paprikapulver, salt och svartpeppar.
- Ställ in i ugnen 10 minuter innan du sänker till 150 grader och låter stå 50-60 minuter till.
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna.
- Krydda kycklingen med salt, svartpeppar, paprikapulver och spiskummin. Låt få fin yta på båda sidor innan du lägger den i en ugnssäker form med en innertermometer.
- Ställ in i ugnen och låt bli 70 grader i innertemperatur, ca 30 minuter. Självklart går det bra med två mindre filéer och då går det lite snabbare.
- Smält smöret och låt stå på medelvärde så det blir brynt. När det börjar bli ljusbrunt, dra av från värmen och blanda ner citron, kapris och hackad dill.
- Servera blomkålen men skivad kyckling och det brynta smöret.
 
 
                 
                         
                         
                         
                        

