Kycklingklubbor med svamp

ca 40 min
ca 4 port

Marinerade kycklingklubbor

  • 4 kycklingklubbor
  • 40 g smör
  • 1 msk ketchup
  • 0,5 msk soya
  • en nypa chiliflakes

Svampsås

  • 150 g förvälld trattkantarell 
  • 2 dl grädde 
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 tsk soya
  • skyn från kycklingen

Gräddstuvad kål

  • 500 g spetskål
  • 0,5 g fänkål
  • 25 g smör
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Börja med kycklingklubborna. Sätt på ugnen på 180 grader. Smält smöret och blanda i soya, ketchup, chiliflakes, och svartpeppar.
  2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Lyft skinnet på kycklingen och pensla klubborna med smörblandningen under skinnet och runt hela klubborna. Sätt in i ugnen i 30-40 minuter tills köttet är genomstekt.
  3. Fortsätt med svampsåsen. Rensa svampen och stek den i smör och salta. Häll i grädde, créme fraiche och soya och låt puttra några minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. När du tagit ut kycklingen ur ugnen får du gärna ha i skyn i såsen.
  4. Dags för kålen. Skär spetskålen i strimlor. Strimla fänkålen. Hetta upp en traktörpanna med smöret och fräs spetskål och fänkål någon minut. Tillsätt grädden och låt puttra tills det börjar bli mjukt. Krydda med salt och svartpeppar.

Fler recept med kycklingklubbor

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!