Kycklingklubbor med svamp
ca 40 min
ca 4 port
Marinerade kycklingklubbor
- 4 kycklingklubbor
- 40 g smör
- 1 msk ketchup
- 0,5 msk soya
- en nypa chiliflakes
Svampsås
- 150 g förvälld trattkantarell
- 2 dl grädde
- 1 dl créme fraiche
- 1 tsk soya
- skyn från kycklingen
Gräddstuvad kål
- 500 g spetskål
- 0,5 g fänkål
- 25 g smör
- 1 dl grädde
Gör så här
- Börja med kycklingklubborna. Sätt på ugnen på 180 grader. Smält smöret och blanda i soya, ketchup, chiliflakes, och svartpeppar.
- Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Lyft skinnet på kycklingen och pensla klubborna med smörblandningen under skinnet och runt hela klubborna. Sätt in i ugnen i 30-40 minuter tills köttet är genomstekt.
- Fortsätt med svampsåsen. Rensa svampen och stek den i smör och salta. Häll i grädde, créme fraiche och soya och låt puttra några minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. När du tagit ut kycklingen ur ugnen får du gärna ha i skyn i såsen.
- Dags för kålen. Skär spetskålen i strimlor. Strimla fänkålen. Hetta upp en traktörpanna med smöret och fräs spetskål och fänkål någon minut. Tillsätt grädden och låt puttra tills det börjar bli mjukt. Krydda med salt och svartpeppar.


