Kycklingvingar med couscoussallad och örttzatziki

ca 30 min
ca 4 port

Kycklingvingar

  • 900 g kycklingvingar
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk kummin (hel)
  • 0,5 lime

Couscoussallad

  • 3 dl couscous
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk pressad citron
  • 0,5 röd paprika
  • 10 cm gurka
  • 150 g fetaost

Örttzatziki

  • 2,5 dl turkisk yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 cm gurka
  • En rejäl näve örter

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader med grillfunktion
  2. Lägg kycklingvingarna i en ugnssäker form med lite olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Ställ in i ugnen 10 minuter (vänd gärna efter halva tiden).
  3. Under tiden kan du blanda ihop honung, sambal oelek, mortlade kumminfrön samt skal och saft från limen. Pensla på marinaden på kycklingen och ställ sedan in i ugnen ca 15-20 minuter till (vänd gärna under tiden).
  4. Blanda yoghurten med pressad vitlök, grovt riven gurka (pressa gärna ur vattnet) samt finhackade örter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Tillaga couscousen enligt anvisning. 
  6. Rör sedan ihop olivolja med tomatpuré och pressad citron och blanda sedan ihop detta med couscousen. 
  7. Kärna ur och skär paprika i fina tärningar. Tärna gurkan fint. Tärna fetaosten. Blanda ner paprika, gurka och fetaost i couscousen. Smaka av med salt och svartpeppar.

Fler recept med kycklingvingar

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!