kycklingvingar med pärlcouscoussallad och ingefärsyoghurt

ca 45 min
ca 2-3 port

Kycklingvingar

  • 600 g kycklingvingar
  • 2 msk smör
  • 2 msk pressad citron
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 2 vitlöksklyftor

Pärlcouscoussallad

  • 1,5 dl pärlcouscous
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 50 g grönkål
  • 1 tomat
  • 0,5 rödlök

Ingefärsyoghurt

  • 1-1,5 dl turkisk yoghurt
  • En bit färsk ingefära

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225 grader
  2. Smält smöret och blanda i paprikapulver, pressad vitlök, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Blanda ner pressad citron och häll sedan smörblandningen över kycklingvingarna i en ugnssäker form.
  3. Sätt in i ugnen ca 25 minuter.
  4. Koka couscousen enligt anvisning med buljongtärning istället för salt. Dela ner grönkålen och lägg i en bunke. Ha på olivolja och citron och krydda med salt. Massera kålen ett par minuter så den mjuknar.
  5. Tärna tomat. Skala och strimla rödlöken. Blanda grönkål med couscous, löken och tomaterna. Krydda med svartpeppar.
  6. Blanda yoghurt med riven ingefära. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.

Fler recept med kycklingvingar

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!