ca 45 min
ca 2-3 port

Kycklingvingar

  • 600 g kycklingvingar
  • 2 msk smör
  • 2 msk pressad citron
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 2 vitlöksklyftor

Pärlcouscoussallad

  • 1,5 dl pärlcouscous
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 50 g grönkål
  • 1 tomat
  • 0,5 rödlök

Ingefärsyoghurt

  • 1-1,5 dl turkisk yoghurt
  • En bit färsk ingefära

kycklingvingar med pärlcouscoussallad och ingefärsyoghurt

Det här receptet passar att laga med:
Kycklingvingar

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225 grader
  2. Smält smöret och blanda i paprikapulver, pressad vitlök, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Blanda ner pressad citron och häll sedan smörblandningen över kycklingvingarna i en ugnssäker form.
  3. Sätt in i ugnen ca 25 minuter.
  4. Koka couscousen enligt anvisning med buljongtärning istället för salt. Dela ner grönkålen och lägg i en bunke. Ha på olivolja och citron och krydda med salt. Massera kålen ett par minuter så den mjuknar.
  5. Tärna tomat. Skala och strimla rödlöken. Blanda grönkål med couscous, löken och tomaterna. Krydda med svartpeppar.
  6. Blanda yoghurt med riven ingefära. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.

Fler recept med Kycklingvingar

  • Kycklingpanna med potatis
    4–6 portioner
    Kycklingklubbor| kycklingvingar
  • Sötstarka kycklingvingar med bluecheesedipp
    2 port
    Kycklingvingar
  • BBQ chicken wings med ramslökstzatziki och bulgursallad
    4 port
    Kycklingvingar
  • Buffalo chicken wings med ädelostdipp
    ca 4-6
    Kycklingvingar

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA