Ca 45 min
Ca 2-3 port

Kycklingvingar

  • 600 g kycklingvingar
  • 2 msk smör
  • 2 msk pressad citron
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 2 vitlöksklyftor

Pärlcouscoussallad

  • 1,5 dl pärlcouscous
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 50 g grönkål
  • 1 tomat
  • 0,5 rödlök

Ingefärsyoghurt

  • 1-1,5 dl turkisk yoghurt
  • En bit färsk ingefära

kycklingvingar med parlcouscoussallad och ingefärsyoghurt

Det här receptet passar att laga med:
Kycklingvingar

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225 grader
  2. Smält smöret och blanda i paprikapulver, pressad vitlök, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Blanda ner pressad citron och häll sedan smörblandningen över kycklingvingarna i en ugnssäker form.
  3. Sätt in i ugnen ca 25 minuter.
  4. Koka couscousen enligt anvisning med buljongtärning istället för salt. Dela ner grönkålen och lägg i en bunke. Ha på olivolja och citron och krydda med salt. Massera kålen ett par minuter så den mjuknar.
  5. Tärna tomat. Skala och strimla rödlöken. Blanda grönkål med couscous, löken och tomaterna. Krydda med svartpeppar.
  6. Blanda yoghurt med riven ingefära. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.

Fler recept med Kycklingvingar

  • Currykycklinggryta med ris
    Ca 4 port
    Kycklingvingar| Kycklingklubbor
  • Kycklingvingar med couscoussallad och örttzatziki
    Ca 4 port
    Kycklingvingar
  • Buffalo chicken wings med ädelostdipp
    Ca 4-6 port
    Kycklingvingar

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA