Ca 45 min
ca 4 port

Kycklingwok

  • Ca 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul paprika
  • 2 röd paprika
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • En bit färsk ingefära
  • Ett par nypor chiliflakes
  • 200 g haricots verts
  • 1 msk soja
  • 3 tsk sesamolja
  • 3 tsk fisksås
  • 250 g Äggnudlar

Tillbehör

  • 1 Lime
  • 3 stjälkar selleri

Kycklingwok med äggnudlar

Det här receptet passar att laga med:
Kycklinglårfilé

Gör så här:

  1. Strimla kycklingen. Kärna ut och strimla paprikorna. Skala och skär löken i smala båtar. Skala och strimla vitlök. Skala och finhacka ingefäran. Strimla sellerin.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen runtom tills den får lite färg och är genomstekt.
  4. Tillsätt sesamolja, soja och fisksås. Krydda med salt och svartpeppar och lägg över i en stor kastrull.
  5. Stek lök, vitlök, ingefära och chiliflakes i stekpannan och när det börjat mjukna kan du lägga över det i kycklingkastrullen.
  6. Stek paprika och haricots verts ett par minuter och lägg i kastrullen.
  7. Blanda slutligen i nudlarna i den stora kastrullen med kycklingwoken och rör ner pressad lime och den strimlade sellerin. Servera direkt.

Fler recept med Kycklinglårfilé

  • Het mangokyckling med nudlar
    ca 6 port
    Kycklinglårfilé
  • Kycklingpasta med parmesan och citron
    Ca 4 port
    Kycklinglårfilé
  • Kycklingspett med grillad hjärtsallad och avokado
    ca 2-4 port
    Kycklinglårfilé| Kycklingfilé

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA