ca 45 min
ca 4 port

Kycklingwok

  • Ca 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul paprika
  • 2 röd paprika
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • En bit färsk ingefära
  • Ett par nypor chiliflakes
  • 200 g haricots verts
  • 1 msk soja
  • 3 tsk sesamolja
  • 3 tsk fisksås
  • 250 g Äggnudlar

Tillbehör

  • 1 Lime
  • 3 stjälkar selleri

Kycklingwok med äggnudlar

Det här receptet passar att laga med:
Kycklinglårfilé

Gör så här:

  1. Strimla kycklingen. Kärna ut och strimla paprikorna. Skala och skär löken i smala båtar. Skala och strimla vitlök. Skala och finhacka ingefäran. Strimla sellerin.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen runtom tills den får lite färg och är genomstekt.
  4. Tillsätt sesamolja, soja och fisksås. Krydda med salt och svartpeppar och lägg över i en stor kastrull.
  5. Stek lök, vitlök, ingefära och chiliflakes i stekpannan och när det börjat mjukna kan du lägga över det i kycklingkastrullen.
  6. Stek paprika och haricots verts ett par minuter och lägg i kastrullen.
  7. Blanda slutligen i nudlarna i den stora kastrullen med kycklingwoken och rör ner pressad lime och den strimlade sellerin. Servera direkt.

Fler recept med Kycklinglårfilé

  • Medelhavspanna med kyckling
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Krispig kycklingschnitzel med kaprissmör
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Harissa kyckling med couscoussallad och myntayoghurt
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Caesarsallad med parmesanmajonnäs
    4 port
    Kycklinglårfilé

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA