Lammentrecote med rostad vitkål, brynt smör och äppelsås
ca 30 min
ca 2 port
Lammentrecote med äppelsås
- Ca 450 g lammkarré (med ben)
- Äppelsås
- 0,5 rödlök
- 1 äpple
- 1 dl créme fraiche
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
Rostad vitkål
- 400 g vitkål
- 25 g smör
Gör så här
- Sätt på ugnen på 200 grader. Dela vitkålen i smala klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Ringa på olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen och rosta ca 20 minuter. - Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur och tärna äpplet.
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn köttet så det får fin färg på båda sidor och är rosa i mitten. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg köttet på en tallrik och låt vila medan du gör såsen.
- Fräs löken i samma stekpanna som du stekte köttet. När den börjat mjukna kan du lägga i äpplet och låt steka med 1 minut innan du tillsätter créme fraiche, vatten och fond och låt koka upp. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och svartpeppar.
- Lägg smöret i en kastrull och bryn smöret under omrörning så det får en ljusbrun färg. Häll sedan upp i en skål.
- Lägg upp vitkålen och ringla på det brynta smöret och servera det ihop med lammet.


