ca 30 min
ca 2 port

Lammentrecote med äppelsås

  • Ca 450 g lammkarré (med ben)
  • Äppelsås
  • 0,5 rödlök
  • 1 äpple
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond

Rostad vitkål

  • 400 g vitkål
  • 25 g smör

Lammentrecote med rostad vitkål, brynt smör och äppelsås

Det här receptet passar att laga med:
Lammkarré

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Dela vitkålen i smala klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
    Ringa på olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen och rosta ca 20 minuter.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur och tärna äpplet.
  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn köttet så det får fin färg på båda sidor och är rosa i mitten. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg köttet på en tallrik och låt vila medan du gör såsen.
  4. Fräs löken i samma stekpanna som du stekte köttet. När den börjat mjukna kan du lägga i äpplet och låt steka med 1 minut innan du tillsätter créme fraiche, vatten och fond och låt koka upp. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Lägg smöret i en kastrull och bryn smöret under omrörning så det får en ljusbrun färg. Häll sedan upp i en skål. 
  6. Lägg upp vitkålen och ringla på det brynta smöret och servera det ihop med lammet.

Fler recept

  • Lasagnesoppa
    4 port
    Nötfärs
  • Ryggbiff tagliata
    6 port
    Ryggbiff
  • Kycklingpanna med potatis
    4–6 portioner
    Kycklingklubbor| kycklingvingar
  • Eldostsallad
    2 port
    Eldost

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA