Lammfärsfyllda paprikor med tomatris och limefraiche
ca 1 tim
ca 4 port
Lammfärsfyllda paprikor
- 600 g lammfärs
- 4 stora paprikor
- 4 salladslökar
- 3 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater (á 400 g)
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk sambal oelek
- 2 tsk kanel
- 2 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk malen ingefära
- 1 dl riven ost
Tomatris
- 4 port ris
- 1 burk krossade tomater (á 400 g)
- 1 rejäl näve persilja
Limefraiche
- 2 dl creme fraiche
- skal från 1 lime
Gör så här
- Sätt på ugnen på 200 grader
- Skär av toppen på paprikorna och ta bort kärnorna. Ställ dem i en lättsmord form och smör med olja på utsidan.
- Skala och finhacka vitlöken och strimla salladslöken. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök och vitlök ett par minuter innan du tillsätter färsen och bryn några minuter.
- Krydda med salt, svartpeppar och kanel. Ha i tomatpuré och låt fräsa med en minut. Blanda sedan i krossade tomater, créme fraiche och sambal oelek. Låt puttra ihop några minuter.
- Fyll paprikorna. Strö ost på toppen och ställ in i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
- Under tiden koka riset enligt anvisning. När riset kokat klart, blanda i krossade tomater och hackad persilja.
- Blanda créme fraichen med skal från limen, salt, svartpeppar och caynennepeppar.
- Servera paprikorna med riset och såsen


