Lammkarré med rödbetor, chèvre och hasselnötsmör

1 h
4 port

Ingredienser

  • 1 kg lammkarré
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 2 klyftor vitlök

Betor

  • 300 g rödbetor
  • 300 g gulbetor
  • 100 g chevre
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g smör 
  • 50-100 g hasselnötter
  • 200 g ruccola

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Klyfta betorna och lägg i en ugnssäker form, blanda med hackad rosmarin, vitlök och olivolja. Stoppa in i ugnen ca 20 minuter. Ta sedan ut och toppa med honung och hackad/riven chevre. Stoppa in tills osten är gratinerad. 

    2. Blanda marinaden och massera in den i lammet, låt stå ca 30 minuter. Grilla eller stek sedan ca 3 minuter på varje sida eller tills du når en innertemperatur på 59 grader, låt sedan vila 5–10 minuter. 

    3. Hacka hasselnötterna.  Bryn ditt smör i en kastrull, när smöret börjar bubbla tillsätter du hasselnötterna och låter smöret bubbla tills det bildas ett vitt skum och doftar lite knäck, ta då av det från pannan och ställ på en blöt, kall disktrasa så fortsätter det inte brännas. 

    4. Servera lammet med betorna och toppa med brynt hasselnötssmör. 

Fler recept med lammkarré med ben

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!