Påskmaten är här – beställ din låda nu!
Påskmaten är här – beställ din låda nu!
ca 1,5 tim
ca 4 port

Lammkarré

  • Ca 1 kg lammkarré
  • 1 dl olivolja
  • 4 rosmarinkvistar
  • 3 vitlöksklyftor

Tabascosmör

  • 100 g smör
  • 2 tsk grön tabasco
  • en halv citron

Tillbehör

  • Chevre
  • 4 port sötpotatis

Lammkarré med sötpotatis och tabascosmör

Det här receptet passar att laga med:
Lammkarré med ben

Gör så här:

  1. Lägg köttet i en påse och ha i olivolja, rosmarinkvistarna och pressad vitlök. Krydda med svartpeppar och stäng påsen och mojsa runt. Lägg köttet att marinera i kylen, gärna minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader
  3. Tvätta potatisen och skär i tunna klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
  4. Sätt in i ugnen ca 30 minuter och gärna med grillfunktion i slutet så de får fin färg.
  5. Blanda smör med tabasco och skal från citronen. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
  6. Hetta upp en grillpanna med smör och olivolja och stek köttet någon minut på varje sida så köttet får fin färg och är rosa i mitten.
  7. Servera köttet med tabascosmöret och potatisen med smulad chévre.

Fler recept med Lammkarré med ben

  • Lammkarré med rödbetor, chèvre och hasselnötsmör
    4 port
    Lammkarré med ben
  • Grillad lammkarré med ratatouille
    4 port
    Lammkarré med ben
  • Lammtacos med tomatsalsa, fetaost och avokadokräm
    ca 4 port
    Lammkarré med ben

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA