
Lammkarré med sötpotatis och tabascosmör
ca 1,5 tim
ca 4 port
Lammkarré
- Ca 1 kg lammkarré
- 1 dl olivolja
- 4 rosmarinkvistar
- 3 vitlöksklyftor
Tabascosmör
- 100 g smör
- 2 tsk grön tabasco
- en halv citron
Tillbehör
- Chevre
- 4 port sötpotatis
Gör så här
- Lägg köttet i en påse och ha i olivolja, rosmarinkvistarna och pressad vitlök. Krydda med svartpeppar och stäng påsen och mojsa runt. Lägg köttet att marinera i kylen, gärna minst 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader
- Tvätta potatisen och skär i tunna klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
- Sätt in i ugnen ca 30 minuter och gärna med grillfunktion i slutet så de får fin färg.
- Blanda smör med tabasco och skal från citronen. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
- Hetta upp en grillpanna med smör och olivolja och stek köttet någon minut på varje sida så köttet får fin färg och är rosa i mitten.
- Servera köttet med tabascosmöret och potatisen med smulad chévre.