Lammkarré med sötpotatis och tabascosmör

ca 1,5 tim
ca 4 port

Lammkarré

  • Ca 1 kg lammkarré
  • 1 dl olivolja
  • 4 rosmarinkvistar
  • 3 vitlöksklyftor

Tabascosmör

  • 100 g smör
  • 2 tsk grön tabasco
  • en halv citron

Tillbehör

  • Chevre
  • 4 port sötpotatis

Gör så här

  1. Lägg köttet i en påse och ha i olivolja, rosmarinkvistarna och pressad vitlök. Krydda med svartpeppar och stäng påsen och mojsa runt. Lägg köttet att marinera i kylen, gärna minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader
  3. Tvätta potatisen och skär i tunna klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
  4. Sätt in i ugnen ca 30 minuter och gärna med grillfunktion i slutet så de får fin färg.
  5. Blanda smör med tabasco och skal från citronen. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
  6. Hetta upp en grillpanna med smör och olivolja och stek köttet någon minut på varje sida så köttet får fin färg och är rosa i mitten.
  7. Servera köttet med tabascosmöret och potatisen med smulad chévre.

Fler recept med lammkarré med ben

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!