1,5 tim
Ca 3 port

Lammracks

  • 450 g lammracks
  • En halv lime
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 2 vitlöksklyftor
  • En nypa chiliflakes
  • 400 g mandelpotatis
  • 250 g brysselkål

Rödvinssky

  • 2 dl rödvin
  • 1 msk kalvfond

Rosmarinpesto

  • 1 dl lagrad ost
  • 1 msk rosmarin
  • 2 msk basilika
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja

Lammracks med tomatglaze hasselbackspotatis och morotstzatziki

Det här receptet passar att laga med:
Lammracks

Gör så här:

  1. Blanda ihop olivolja med skal och saft från limen, honung, pressad vitlök och chiliflakes. Låt lammracksen ligga i marinaden minst 1 timme.
  2. Sätt på ugnen på 150 grader
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet runtom i en stekpanna så den får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Lägg över köttet i en ugnssäker form (ställ stekpannan åt sidan) och häll över marinaden. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet, men se till att den inte nuddar benen. Sätt in i ugnen tills en innertemperatur på 58 grader.
  5. Under tiden kan du hälla rödvin och fond i stekpanna och låt puttra ett par minuter.
  6. Ta sedan ut köttet ur ugnen och slå in i aluminiumfolie och låt det vila 15 minuter.
  7. Lägg mandelpotatis i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Krydda med salt och svartpeppar.
  8. Sätt in i ugnen 20 minuter och ta sedan ut och lägg på brysselkålen och sätt in 10 minuter till.
  9. Mixa rosmarin, vitlök, basilika, pumpafrön och parmesanost till en pesto. Späd med olivoljan.
  10. Skär upp köttet mellan varje ben vid servering.

Fler recept med Lammracks

  • Lammracks med rostad mandelpotatis och rosmarinpesto
    ca 2-4 port
    Lammracks
  • Lammracks med tryffelpotatismos och rödvinssky
    ca 2-4 port
    Lammracks

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA