ca 2,5 tim
ca 4 port

Bogbladskotletter

  • 1 kg bogbladskotletter
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk soja
  • 1 msk honung
  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 lime
  • 0,5 tsk chiliflakes

Nektarinsallad

  • 2 dl quinoa
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 nektariner

  • 1 dl pumpafrön
  • 50 g röd mangold
  • 150 g fetaost

Örtfraiche

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 lime
  • 1 dl hackade örter

Limemarinerad bogbladskotlett med grillad nektarinsallad och örtfraiche

Det här receptet passar att laga med:
Bogbladskotlett

Gör så här:

  1. Blanda ihop marinaden på olja, soja, honung, pressad vitlök, skal och saft från limen samt chiliflakes.
  2. Lägg köttbitarna i en påse och häll på marinaden och mojsa runt. Låt Ligga i kylen minst 2 timmar.
  3. Koka quinoan enligt anvisning med grönsaksbuljong istället för salt. Ställ sedan åt sidan och låt svalna något. Dressa med olja och vinäger.
  4. Skär nektarinerna i bitar runt kärnan och ta bort den. Pensla bitarna med lite olja så de inte fastnar på grillen. Grilla så de får snyggt mönster och krydda med salt och svartpeppar.
  5. Hetta upp en torr stekpanna och rosta pumpafröna. Blanda ihop quinoa, nektariner, pumpafrön, mangold och tärnad fetaost.
  6. Blanda ihop créme fraiche med skal från 1 lime och saft från 0,5. Blanda i finhackade örter och smala av med örtsalt, svartpeppar och cayennepeppar.
  7. Ta ur köttet ur marinaden och grilla 4-6 minuter på varje sida så de blir genomstekta och får fin färg.

Fler recept

  • Krämig vildsvinsgryta med champinjoner och dragon
    4 port
    Vildsvinsfile
  • 4 port
    Fläskfilé
  • Schnitzel cordon bleu
    4 port
    Fläskschnitzel
  • Renytterfilé med stuvad romanescokål
    4 port
    Renytterfilé

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA