Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
15 min
4-6 port

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2.5 dl rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Klassisk majonnäs

Gör så här:

    1. Separera äggulorna från äggvitan och lägg äggulorna i en skål tillsammans med dijonsenapen och vinägern. Vispa ihop.

    2. Tillsätt nu oljan långsamt och vispa samtidigt. När du fått i ungefär hälften av oljan och majonäsen börjar bli fast kan du hälla lite snabbare tills du tillsatt all olja och fått en fast majonäs. Smaka upp med salt, peppar och ibland även lite extra vinäger. 

      Tips:
      Skär sig din majonäs? Testa att tilsätta en äggula till och lite kallt vatten i ena kanten av skålen samt vispa försiktigt. 

      Majonäsen klarar sig flera dagar i kylskåp så gör lite mer när du ändå gör och spara. Du kan sen blanda upp majonäsen med det mesta, se våra recept på exempelvis chilimajonäs.

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA