Medelhavssallad med grillad salsiccia

40 min
4 port

Sallad

  • 400 g salsiccia (1 paket)
  • 250 g pasta
  • 200 g små tomater
  • 0.5 gurka 
  • 1 dl oliver
  • 1 dl marinerade kronärtskockor
  • 1 mozzarella 

Ricottaröra

  • 250 g ricotta (kan absolut bytas ut mot ex. créme frâiche) 
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 0.5 dl färsk persilja
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Koka pastan i välsaltat vatten efter anvisningen på paketet. Häll av och skölj med kallt vatten för att den inte ska bli överkokt. 
  2. Finhacka basilikan och persiljan. Riv det yttersta skalet av citronen och tillsätt det med örterna till ricottan. Riv eller pressa ner vitlöksklyftan i röran. Pressa 1 msk av citronsaften och tillsätt det till ricottaröran. Smaka av med salt och peppar och servera med olivoljan ringlad ovanpå. 

  3. Dela tomaterna och gurkan i mindre bitar. Blanda med pastan, kronärtskockan och oliverna. Toppa salladen med mozzarellan.
  4. Grilla den färska salsiccian på indirekt värme i minst 10 minuter eller tills den är genomstekt. Vänd på dem då och då så att de får en jämn yta. Avsluta med att grilla den ett par minuter på direkt värme för extra färg och krisp. 
  5. Alternativt, stek salsiccian på medelvärme. Vänd dem ofta och kontrollera att mitten på korven blivit tillagad, antingen genom att skära i en av dem, eller med en stektermometer (du vill att tempreaturen ska vara ungefär 70-72 grader).  
  6. Salladen och röran går bra att förbereda och förvara i kylen några timmar innan den ska serveras! Korven är bäst när den fortfarande är lite ljummen, och fortfarande god när den kallnat.

Fler recept med salsiccia

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!