Örtiga kycklingklubbor med råstekt potatis och tomatkeso

ca 45 min
ca 4 port

Kycklingklubbor

  • 1 kg kycklingklubbor
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • Två nävar färska örter

Råstekt potatis

  • 4 port potatis
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 dl hackad basilika


Tomatkeso

  • 2 dl keso
  • 12 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • Färsk persilja

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader
  2. Blanda ihop skal och saft från citronen med olivolja och hackade örter. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och häll på marinaden och blanda runt.
  4. Om du har tid kan de stå lite med marinaden på. Sätt sedan in i ugnen ca 40 minuter. Ha gärna på lite grillfunktion i slutet för extra fin yta.
  5. Skär potatisen och zucchinin i tunna skivor. Skala och strimla rödlöken. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och fräs potatisen några minuter innan du tillsätter zucchinin och rödlöken och stek tills allt är klart. Krydda med salt och svartpeppar.
  6. Blanda ihop keson med tomatpuré, sambal oelek och hackad persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.

Fler recept med kycklingklubbor

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!