Örtiga kycklingklubbor med råstekt potatis och tomatkeso
ca 45 min
ca 4 port
Kycklingklubbor
- 1 kg kycklingklubbor
- 2 msk olivolja
- 1 citron
- Två nävar färska örter
Råstekt potatis
- 4 port potatis
- 1 zucchini
- 1 rödlök
- 1 dl hackad basilika
Tomatkeso
- 2 dl keso
- 12 msk tomatpuré
- 0,5 tsk sambal oelek
- Färsk persilja
Gör så här
- Sätt på ugnen på 200 grader
- Blanda ihop skal och saft från citronen med olivolja och hackade örter. Krydda med salt och svartpeppar.
- Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och häll på marinaden och blanda runt.
- Om du har tid kan de stå lite med marinaden på. Sätt sedan in i ugnen ca 40 minuter. Ha gärna på lite grillfunktion i slutet för extra fin yta.
- Skär potatisen och zucchinin i tunna skivor. Skala och strimla rödlöken. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och fräs potatisen några minuter innan du tillsätter zucchinin och rödlöken och stek tills allt är klart. Krydda med salt och svartpeppar.
- Blanda ihop keson med tomatpuré, sambal oelek och hackad persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.


