Kyckling och pastasallad med citron och dragon

30 min
4 port

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé 
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk rapsolja
  • 200 g coctailtomater
  • 150 g blandsallad
  • 4 portioner valfri pasta
  • 50 g rädisor 

Sås

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 citron
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm cayenne peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda upp kycklingen med paprikapulvret och oljan, lägg i en ugnsform. Ställ in i ugnen i ca 20 min.

  2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.  
  3. Blanda cremefraiche tillsammans med dragon, riven vitlök, skalet och saften från citronen och cayennepeppar, smaka av med salt/peppar ställ åt sidan. 

  4. Skiva dina rädisor och klyfta tomaterna lägg tillsammans med salladen i en skål.

  5. Häll av pastan och skiva din kyckling. Blanda sedan ihop allt i en skål och servera tillsammans med lite riven parmesan om du har det tillgängligt!

Fler recept med kycklinglårfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!