6 timmar
Ca 4 port

Fläskkarré

  • Ca 700 g fläskkarré i bit
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver

Tomatsås

  • 3 msk olivolja
  • 1 färsk jalapeño
  • 4 vitlöksklyftor/li>
  • 1 msk honung
  • 1 burk krossade tomater (á 400 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk oxfond

Bönsalsa

  • 1 burk vita bönor (ca 240 g avrunnen vikt)
  • 2 tomater
  • 1 liten röd lök
  • 1 burk majs (á 150 g)
  • 1 lime
  • En nypa chiliflakes
  • 0,5 kruka koriander
  • Tortillabröd
  • Koriander
  • Créme fraiche

Pulled pork med bönsalsa

Det här receptet passar att laga med:
Fläskkarré

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 125 grader.
  2. Börja med tomatsåsen. Kärna ur och finhacka jalapeñon. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och chili någon minut. Tillsätt sedan tomatpurén och låt fräsa med en minut innan du tillsätter krossade tomater, honung och oxfond och låt puttra 15 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
  4. Fortsätt med köttet. Krydda köttet med salt svartpeppar, chilipulver och paprikapulver och lägg i en gjutjärnsgryta. Häll över tomatsåsen. Sätt på locket och ställ in i ugnen ca 5-6 timmar.
  5. Under tiden köttet är i ugnen kan du göra bönsalsan. Skala och hacka rödlök. Hacka tomaterna. Blanda de avsköljda bönorna med tomat, lök, majs, skal och saft från limen och hackad koriander. Smaka av med salt, svartpeppar och en nypa chiliflakes.
  6. När köttet är klart är det enkelt att dra isär med två gafflar. Dra då isär köttet med gafflarna och blanda med tomatsåsen.
  7. Servera köttet med tortillabröd, bönsalsan, créme fraiche och resten av koriandern.

Fler recept med Fläskkarré

  • Ramensoppa med långbakad fläskkarré
    Ca 4 port
    Fläskkarré
  • Fläskkarré med rostad rotselleri
    Ca 3-4 port
    Fläskkarré

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA