Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
ca 45 min
ca 8-10 port

Ragu

  • ca 1 kg nötfärs
  • 0,5 dl olivolja
  • 200 g sidfläsk
  • 2 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 4 stjälkar selleri
  • 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 dl rött vin
  • 3 burkar krossade tomater (á 400 g)
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 msk torkad oregano
  • 2 msk torkad basilika
  • 1,5 msk torkad timjan

Tillbehör

  • 8-10 port tagliatelle
  • Parmesanost

Ragu med rotfrukter och rödvin

Det här receptet passar att laga med:
Nötkött

Gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morötter och palsternacka. Strimla sellerin. Skär sidfläsket i små tärningar. Mortla timjan.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs sidfläsk med lök, vitlök, selleri, palsternacka och morötter några minuter. Tillsätt tomatpuré, oregano, basilika och timjan och låt fräsa med 2 minuter till innan du lägger allt i en gryta.
  3. Stek köttfärsen i stekpannan och krydda med salt och svartpeppar. Lägg den brynta färsen i grytan och tillsätt vin, buljongtärningar, sambal oelek och krossade tomater. Låt puttra under lock ca 30-45 minuter. Under tiden kan du koka pastan enligt anvisning. Smaka sedan av ragun med salt, svartpeppar och pressad citron.
  4. Servera pastan med såsen och riven parmesan.

Fler recept

  • Hjortfilé med rotselleripure och rödvinssås
    4 port
    Hjortfile
  • Krämig älggryta med kantareller och enbär
    Älggrytbitar
  • Älgstek med primörer och potatisgratäng
    6 port
    Älgstek
  • Älghamburgare med västerbottenmajonnäs och kantareller
    4-6 port
    Älgfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA