ca 45 min
ca 8-10 port

Ragu

  • ca 1 kg nötfärs
  • 0,5 dl olivolja
  • 200 g sidfläsk
  • 2 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 4 stjälkar selleri
  • 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 dl rött vin
  • 3 burkar krossade tomater (á 400 g)
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 msk torkad oregano
  • 2 msk torkad basilika
  • 1,5 msk torkad timjan

Tillbehör

  • 8-10 port tagliatelle
  • Parmesanost

Ragu med rotfrukter och rödvin

Det här receptet passar att laga med:
Nötkött

Gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morötter och palsternacka. Strimla sellerin. Skär sidfläsket i små tärningar. Mortla timjan.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs sidfläsk med lök, vitlök, selleri, palsternacka och morötter några minuter. Tillsätt tomatpuré, oregano, basilika och timjan och låt fräsa med 2 minuter till innan du lägger allt i en gryta.
  3. Stek köttfärsen i stekpannan och krydda med salt och svartpeppar. Lägg den brynta färsen i grytan och tillsätt vin, buljongtärningar, sambal oelek och krossade tomater. Låt puttra under lock ca 30-45 minuter. Under tiden kan du koka pastan enligt anvisning. Smaka sedan av ragun med salt, svartpeppar och pressad citron.
  4. Servera pastan med såsen och riven parmesan.

Fler recept med Nötkött

  • Ryggbiff med bönsallad och rödbetstzatziki
    Ca 4 port
    Nötkött
  • Sesammarinerad ryggbiff med broccoliwok
    Ca 4 port
    Nötkött

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA