Ragu med rotfrukter och rödvin

ca 45 min
8 port

Ragu

  • ca 1 kg nötfärs
  • 0,5 dl olivolja
  • 200 g sidfläsk
  • 2 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 4 stjälkar selleri
  • 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 dl rött vin
  • 3 burkar krossade tomater (á 400 g)
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 msk torkad oregano
  • 2 msk torkad basilika
  • 1,5 msk torkad timjan

Tillbehör

  • 8-10 port tagliatelle
  • Parmesanost

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morötter och palsternacka. Strimla sellerin. Skär sidfläsket i små tärningar. Mortla timjan.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs sidfläsk med lök, vitlök, selleri, palsternacka och morötter några minuter. Tillsätt tomatpuré, oregano, basilika och timjan och låt fräsa med 2 minuter till innan du lägger allt i en gryta.
  3. Stek köttfärsen i stekpannan och krydda med salt och svartpeppar. Lägg den brynta färsen i grytan och tillsätt vin, buljongtärningar, sambal oelek och krossade tomater. Låt puttra under lock ca 30-45 minuter. Under tiden kan du koka pastan enligt anvisning. Smaka sedan av ragun med salt, svartpeppar och pressad citron.
  4. Servera pastan med såsen och riven parmesan.

Fler recept med nötfärs, högrevsfärs

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!