Rostade kycklingklubbor med chilislaw
Kyckling
- 1 kg kycklingklubbor
- 50 g smör
- 1 msk vetemjöl
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk torkad ingefära
- 2 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 msk soja
- Salt och svartpeppar
Chilislaw
- 4 dl strimlad spetskål
- 1 dl majonnäs
- 1/2 dl creme fraiche
- 1 tsk schirachasås
- 1/2 tsk rökt paprikapulver
- Salt och svartpeppar
Potatis
- 600 g potatis
- 50 g smör
- 1 msk rapsolja
- Salt och svartpeppar
- Persilja
Gör så här
-
Blanda alla torra kryddor till kycklingen i en skål och gnid sedan in i kycklingen. Lägg på en plåt och ringla över olja. Om du ska grilla, hoppa direkt till steg 3.
-
För att laga i ugn, sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen, lägg i en ugnsform, ringla över olja och salta/peppra rikligt. Stoppa in i ugnen samtidigt som kycklingen. Låt stå 15 minuter, ta därefter ut bägge och lägg en klick smör på båda. Pensla sojan på kycklingen och stoppa in igen i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg. Hoppa sedan till steg 5.
-
Om du ska grilla: Dela potatisen, lägg i ett foliepaket med smör, olja och kryddor skaka runt ordentligt. Stäng foliepaketet och lägg på indirekt värme på grillen 30-40 minuter.
-
Grilla kycklingen på direkt värme ca 2-3 minuter per sida. Flytta därefter till indirekt värme och låt grillas ca 20 minuter tills du når en innertemperatur på 78 grader intill benet.
-
Hacka kålen fint och blanda med alla ingredienser till din slaw. Ställ in i kylen tills middagen är klar.
-
Smaka upp chilislawn innan du serverar klubborna med potatis, slaw och lite sallad.


