Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
ca 1-2 h
ca 6 port

Rostbiff

  • 1 kg rostbiff
  • 12 medelstora rödbetor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g färsk bladspenat

  • 3 stjälkar selleri
  • 70 g pinjenötter

Wasabikräm

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1-2 msk wasabipasta
  • 1 lime
  • 0,5-1 msk flytande honung

Rostbiff med rostade rödbetor och wasabikräm

Det här receptet passar att laga med:
Rostbiff

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runtom och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Lägg det sedan i en ugnssäker form och sätt i en termometer. Ställ in köttet i ugnen och låt det nå en innertemperatur på 56 grader (ca 1-1,5 timme). Ta ut köttet och låt svalna en stund.
  4. Höj temperaturen i ugnen till 225 grader
  5. Skala rödbetorna och skär de i klyftor. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olivolja och pressa över vitlök och blanda om. Krydda med salt och svartpeppar.
  6. Ställ in i ugnen tills de är mjuka, ca 25-30 min. Strimla sellerin och lägg in i ugnen när det är ca 5 minuter kvar.
  7. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  8. Blanda yoghurten med wasabipasta, skal från limen och honung. Krydda med salt och svartpeppar.
  9. Lägg spenaten på ett fat och lägg på rödbetorna och sellerin. Strö över pinjenötter och ringla över wasabikrämen. Skiva rostbiffen tunt och servera med rödbetorna.

Fler recept med Rostbiff

  • Rostbiff med sötpotatisgratäng
    4 port
    Rostbiff
  • Grillad rostbiff med dragonsmör
    4 pers
    Rostbiff
  • Fransk rostbiff
    8-10 bufféportioner
    Rostbiff

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA