Rotfruktssoppa med högrev

ca 2 h
ca 6 port

Rotfruktssoppa

  • 900 g högrev
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1,5 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 lagerblad
  • 3 morötter
  • 300 g potatisar
  • 400 g rotselleri

Gör så här

  1. Skär högreven i bitar, ca 2x2 cm. Skala och skär löken i smala båtar.
  2. Hetta upp smör och olja i en gryta och stek köttet och löken så det får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar. 
  3. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en minut innan du tillsätter vatten, lagerblad och buljongtärningar. Låt det koka upp och låt sedan puttra under lock ca 1,5 timme.
  4. Skala morötterna och skär i bitar. Skala och tärna potatisen och rotsellerin. Tillsätt potatis, morötter och rotselleri i grytan och låt koka 20 minuter till.
  5. Smaka så rotfrukterna är mjuka och köttet mört. Krydda med salt och svartpeppar och servera med persilja.

Fler recept med högrev

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!