ca 2 h
ca 6 port

Rotfruktssoppa

  • 900 g högrev
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1,5 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 lagerblad
  • 3 morötter
  • 300 g potatisar
  • 400 g rotselleri

Rotfruktssoppa med högrev

Det här receptet passar att laga med:
Högrev

Gör så här:

  1. Skär högreven i bitar, ca 2x2 cm. Skala och skär löken i smala båtar.
  2. Hetta upp smör och olja i en gryta och stek köttet och löken så det får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar. 
  3. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en minut innan du tillsätter vatten, lagerblad och buljongtärningar. Låt det koka upp och låt sedan puttra under lock ca 1,5 timme.
  4. Skala morötterna och skär i bitar. Skala och tärna potatisen och rotsellerin. Tillsätt potatis, morötter och rotselleri i grytan och låt koka 20 minuter till.
  5. Smaka så rotfrukterna är mjuka och köttet mört. Krydda med salt och svartpeppar och servera med persilja.

Fler recept med Högrev

  • Pulled beef med mangosalsa och guacamole
    6 port
    Högrev
  • Högrevschili med svarta bönor och chipotle
    6-8 port
    Högrev
  • Grillad högrev med salsa criolla
    6 port
    Högrev
  • Högrev sous vide med chimichurri
    4 port
    Högrev

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA