Rotfruktssoppa med högrev
ca 2 h
ca 6 port
Rotfruktssoppa
- 900 g högrev
- 1 stor gul lök
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk torkad timjan
- 1,5 liter vatten
- 2 köttbuljongtärningar
- 3 lagerblad
- 3 morötter
- 300 g potatisar
- 400 g rotselleri
Gör så här
- Skär högreven i bitar, ca 2x2 cm. Skala och skär löken i smala båtar.
- Hetta upp smör och olja i en gryta och stek köttet och löken så det får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
- Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en minut innan du tillsätter vatten, lagerblad och buljongtärningar. Låt det koka upp och låt sedan puttra under lock ca 1,5 timme.
- Skala morötterna och skär i bitar. Skala och tärna potatisen och rotsellerin. Tillsätt potatis, morötter och rotselleri i grytan och låt koka 20 minuter till.
- Smaka så rotfrukterna är mjuka och köttet mört. Krydda med salt och svartpeppar och servera med persilja.


