45 min
Ca 4 port

Ryggbiff

  • 4 skivor ryggbiff med kappa, skivad

Rödbetstzatziki

  • 250 g rödbetor
  • 2,5 dl turkisk yoghurt
  • 3 vitlöksklyftor

Bönsallad

  • 400 g haricots verts
  • 2,5 msk balsamvinäger
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • Några nävar ruccola
  • 150 g fetaost

Ryggbiff med bönsallad och rödbetstzatziki

Det här receptet passar att laga med:
Nötkött

Gör så här:

  1. Börja med att koka rödbetorna tills de är mjuka.
  2. Skölj sedan kallt och dra av skalet. Riv sedan rödbetorna grovt och blanda med turkisk yoghurt och pressad vitlök.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Koka upp lättsaltat vatten och blanchera haricots verts 2 minuter.
  5. Lägg sedan i en skål och ha på balsamvinäger och dijonsenap. Krydda med salt och svartpeppar och blanda runt. Avsluta med att vända ner ruccolan och smula över fetaost.
  6. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek köttet ett par minuter på varje sida.
  7. Låt vila ett par minuter och servera sedan med bönsallad och tzatzikin.

Fler recept med Nötkött

  • Ragu med rotfrukter och rödvin
    ca 8-10 port
    Nötkött
  • Sesammarinerad ryggbiff med broccoliwok
    Ca 4 port
    Nötkött

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA