Ryggbiff med bönsallad och rödbetstzatziki
ca 45 min
                ca 4 port
            Ryggbiff
- 4 skivor ryggbiff med kappa, skivad
 
Rödbets-
tzatziki
- 250 g rödbetor
 - 2,5 dl turkisk yoghurt
 - 3 vitlöksklyftor
 
Bönsallad
- 400 g haricots verts
 - 2,5 msk balsamvinäger
 - 1,5 tsk dijonsenap
 - Några nävar ruccola
 - 150 g fetaost
 
Gör så här
- Börja med att koka rödbetorna tills de är mjuka.
 - Skölj sedan kallt och dra av skalet. Riv sedan rödbetorna grovt och blanda med turkisk yoghurt och pressad vitlök.
 - Smaka av med salt och svartpeppar.
 - Koka upp lättsaltat vatten och blanchera haricots verts 2 minuter.
 - Lägg sedan i en skål och ha på balsamvinäger och dijonsenap. Krydda med salt och svartpeppar och blanda runt. Avsluta med att vända ner ruccolan och smula över fetaost.
 - Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek köttet ett par minuter på varje sida.
 - Låt vila ett par minuter och servera sedan med bönsallad och tzatzikin.
 
                
                        
                        
                        
                        

