45 min
4 port

Ingredienser

  • 4 st salsiccia
  • 1 blomkål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 kruka timjan
  • 1 citon
  • 4 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chiliflakes

Salsiccia med citron och timjanstuvad blomkål

Det här receptet passar att laga med:
Salsiccia

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 220 grader. Dela blomkålen i 4 bitar, behåll stjälk och blad. Lägg på en ugnsfast form och ringla över olja. Stoppa in i mitten av ugnen ca 15 minuter, ta sedan ut och lägg på en msk smör, pressa saften ur en halv citron ,salta dom rikligt och ställ in 15 min till eller tills den blivit mjuk. 

    2. Stuvning: Hacka halva krukan med timjan. Smält smöret i en kastrull, vispa ner smöret. Tillsätt mjölken och vispa ner, vispa därefter i grädden. Låt sjuda på svag värme och riv i skalet från ena halvan citronen och pressa även i saften. Avsluta med att blanda i hackad timjan och chiliflakes. Smaka upp med salt och peppar ev mer citron.  

    3. Stek korven tillsammans med 1 msk smör på medelhög värme i en stekpanna. Stek tills den känns stum i konsistensen, då vet du att den är klar. 

    4. Dela upp blomkålen och blanda upp med stuvningen och servera tillsammans med korven och rostad lök. 

Fler recept med Salsiccia

  • Gnocchi med salsiccia och salvia
    4 port
    Salsiccia
  • Tre korvar med smarriga toppings
    ca 4-6 port
    Salsiccia|Chorizo|Heta korvar
  • Salsiccia med potatissallad kapris och citronaioli
    ca 4 port
    Salsiccia
  • Sliders- plock till buffén
    ca 6-8 port
    Nötfärs|Chorizo|Salsiccia

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA