Skinkschnitzel med potatisstomp och senapssås

ca 45 min
ca 8 port

Du behöver

  • Ca 1 kg skinkstek
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 3 dl ströbröd


Senapsås

  • 2,5 dl majonäs
  • 2,5 cl creme fraiche
  • 1-2 msk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl kapris

Tillbehör

  • Gröna ärtor
  • Citron

Gör så här

  1. Börja med att koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Under tiden potatisen kokar kan du göra såsen och börja med köttet. Blanda majonäs med créme fraiche, senap och dijonsenap. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
  3. Skär skinksteken i tunna skivor. Banka ut köttbitarna mellan två bitar plastfolie. Salta och peppra köttet.
  4. Häll sedan av vattnet från potatisen och mosa med en ballongvisp. Ha i smör och grädde och krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar och lite riven muskotnöt.
  5. Vänd köttet först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet någon minut på varje sida så det får fin färg och är genomstekt.
  6. Koka ärtorna 2 minuter i saltat vatten.
  7. Servera schnitzeln med potatisstomp, ärtor, senapssås och citron.

Fler goda recept

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!