Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
ca 45 min
ca 8 port

Du behöver

  • Ca 1 kg skinkstek
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 3 dl ströbröd


Senapsås

  • 2,5 dl majonäs
  • 2,5 cl creme fraiche
  • 1-2 msk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl kapris

Tillbehör

  • Gröna ärtor
  • Citron

Skinkschnitzel med potatisstomp och senapssås

Det här receptet passar att laga med:
Fläskkött

Gör så här:

  1. Börja med att koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Under tiden potatisen kokar kan du göra såsen och börja med köttet. Blanda majonäs med créme fraiche, senap och dijonsenap. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
  3. Skär skinksteken i tunna skivor. Banka ut köttbitarna mellan två bitar plastfolie. Salta och peppra köttet.
  4. Häll sedan av vattnet från potatisen och mosa med en ballongvisp. Ha i smör och grädde och krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar och lite riven muskotnöt.
  5. Vänd köttet först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet någon minut på varje sida så det får fin färg och är genomstekt.
  6. Koka ärtorna 2 minuter i saltat vatten.
  7. Servera schnitzeln med potatisstomp, ärtor, senapssås och citron.

Fler recept

  • Parmesansmör
  • Grillspett med melonsallad och myntayoghurt
    4-6 port
    Fläskkarré
  • Fläskkotlett med pumpa och äpple
    4 port
    Fläskkotlett
  • Quesadillas med grillad lime
    4 port
    Lövbiff

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA