Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
ca 45 min
ca 8 port

Du behöver

  • Ca 1 kg skinkstek
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 3 dl ströbröd


Senapsås

  • 2,5 dl majonäs
  • 2,5 cl creme fraiche
  • 1-2 msk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl kapris

Tillbehör

  • Gröna ärtor
  • Citron

Skinkschnitzel med potatisstomp och senapssås

Det här receptet passar att laga med:
Fläskkött

Gör så här:

  1. Börja med att koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Under tiden potatisen kokar kan du göra såsen och börja med köttet. Blanda majonäs med créme fraiche, senap och dijonsenap. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
  3. Skär skinksteken i tunna skivor. Banka ut köttbitarna mellan två bitar plastfolie. Salta och peppra köttet.
  4. Häll sedan av vattnet från potatisen och mosa med en ballongvisp. Ha i smör och grädde och krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar och lite riven muskotnöt.
  5. Vänd köttet först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet någon minut på varje sida så det får fin färg och är genomstekt.
  6. Koka ärtorna 2 minuter i saltat vatten.
  7. Servera schnitzeln med potatisstomp, ärtor, senapssås och citron.

Fler recept

  • Hjortfilé med rotselleripure och rödvinssås
    4 port
    Hjortfile
  • Krämig älggryta med kantareller och enbär
    Älggrytbitar
  • Älgstek med primörer och potatisgratäng
    6 port
    Älgstek
  • Älghamburgare med västerbottenmajonnäs och kantareller
    4-6 port
    Älgfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA