ca 45 min
ca 8 port
Du behöver
- Ca 1 kg skinkstek
- 1,5 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 3 dl ströbröd
Senapsås
- 2,5 dl majonäs
- 2,5 cl creme fraiche
- 1-2 msk senap
- 2 msk dijonsenap
- 1 dl kapris
Tillbehör
- Gröna ärtor
- Citron
Skinkschnitzel med potatisstomp och senapssås
Det här receptet passar att laga med:
Fläskkött
Gör så här:
- Börja med att koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Under tiden potatisen kokar kan du göra såsen och börja med köttet. Blanda majonäs med créme fraiche, senap och dijonsenap. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
- Skär skinksteken i tunna skivor. Banka ut köttbitarna mellan två bitar plastfolie. Salta och peppra köttet.
- Häll sedan av vattnet från potatisen och mosa med en ballongvisp. Ha i smör och grädde och krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar och lite riven muskotnöt.
- Vänd köttet först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet någon minut på varje sida så det får fin färg och är genomstekt.
- Koka ärtorna 2 minuter i saltat vatten.
- Servera schnitzeln med potatisstomp, ärtor, senapssås och citron.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA