Sötpotatispytt med chorizo och fetaostyoghurt

ca 30 min
ca 4 port

Sötpotatispytt

  • 400 g chorizo
  • 2-3 sötpotatisar
  • 1 stor rödlök
  • 2 stora morötter

  • 3 stjälkar selleri
  • En näve persilja

Fetaostyoghurt

  • 150 g fetaost
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk citrontimjan

Gör så här

  1. Skär sötpotatisen i tärningar. Skär chorizon i slantar. Skala och skär löken i smala båtar. Skala och skär
    moroten i tärningar. Strimla sellerin. Hacka persiljan.
  2. Hetta upp olja i en stor stekpanna. Stek chorizon först så den får fin färg och låt fettet vara kvar i pannan medan du lägger chorizon på en tallrik.
  3. Stek då sötpotatis några minuter i fettet och tillsättsedan lök och morot och stek tills det fått fin färg och blivit mjukt i mitten
  4. Krydda med salt och svartpeppar och tillsätt korven i pannan tillsammans med sellerin och låt allt bli varmt. Avsluta med att blanda ner persiljan.
  5. Blanda smulad fetaost, hackad timjan och turkisk yoghurt och krydda med örtsalt och svartpeppar.

Fler recept med chorizo

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!