
Sötpotatispytt med chorizo och fetaostyoghurt
ca 30 min
ca 4 port
Sötpotatispytt
- 400 g chorizo
- 2-3 sötpotatisar
- 1 stor rödlök
- 2 stora morötter
- 3 stjälkar selleri
- En näve persilja
Fetaostyoghurt
- 150 g fetaost
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 msk citrontimjan
Gör så här
- Skär sötpotatisen i tärningar. Skär chorizon i slantar. Skala och skär löken i smala båtar. Skala och skär
moroten i tärningar. Strimla sellerin. Hacka persiljan. - Hetta upp olja i en stor stekpanna. Stek chorizon först så den får fin färg och låt fettet vara kvar i pannan medan du lägger chorizon på en tallrik.
- Stek då sötpotatis några minuter i fettet och tillsättsedan lök och morot och stek tills det fått fin färg och blivit mjukt i mitten
- Krydda med salt och svartpeppar och tillsätt korven i pannan tillsammans med sellerin och låt allt bli varmt. Avsluta med att blanda ner persiljan.
- Blanda smulad fetaost, hackad timjan och turkisk yoghurt och krydda med örtsalt och svartpeppar.