Tre korvar med smarriga toppings
ca 40 min
ca 4-6 port
Chorizo med karamelliserad lök och srisachamajo
- Chorizo
- Korvbröd
- 2 lökar
- 1 msk smör
- 1 tsk rörsocker
- 2 msk vatten
- 2 dl majonnäs
- 2-3 tsk sriracha
- Pressad citron
- salt och svartpeppar
Het korv med pico de gallo och picklad lök
- Heta korvar
- Korvbröd
- Koriander
- 250 g tomater
- 2-3 cm purjolök
- 1/2 röd chili
- 1/2 lime
- 1/2 msk olivolja
- 3 små rödlökar
- 1 dl ättika (12%)
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
Salsiccia med surkål och senap
- Salsiccia
- Korvbröd
- Surkål
- Senap
Gör så här
- Chorizo med karamelliserad lök och srirachamajo: Skala och skiva löken. Hetta upp smöret i en panna på hög värme. Bryn löken så att den tar färg och dra sedan ner värmen och låt löken mjukna. Ha sedan på salt och socker och sedan vatten och låt det koka in. Rör ner sriracha i majonnäs och smaka av hur starkt du vill ha smaka även av med pressad citron, salt och svartpeppar. Hetta upp en stekpanna med neutral olja och stek korven på medelvärme så den får fin yta och blir genomstekt. Servera i korvbröd med toppings.
- Het korv med pico de gallo, picklad rödlök och koriander: Skölj, skala, kärna ur och finhacka tomaterna. Ansa purjolöken och finhacka. Finhacka chilin. Blanda tomat, purjolök och chili tillsammans med skal och saft från limen, olivolja, salt och svartpeppar. Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Skiva rödlök tunt och lägg i lagen. Låt stå i kylen minst en timme. Hetta upp en stekpanna med neutral olja och stek korven på medelvärme så den får fin yta och blir genomstekt. Servera i korvbröd med toppings.
- Salsiccia med surkål och senap: Hetta upp en stekpanna med neutral olja och stek korven på medelvärme så den får fin yta och blir genomstekt. Servera i korvbröd med toppings.
- Korvarna kan du steka eller grilla, beroende på säsong!


