Bacon

HUR SKA JAG TILLAGA BACON?

Finns det något bättre än doften av nystekt bacon som sprider sig i köket? Bacon är otroligt uppskattat eftersom det höjer smaken och är ett fantastisk tillbehör. Vill du grilla råvaror som har en tendens att fastna i gallret är det ett smart knep att linda bacon runt om. Tärna bacon och använd i exempelvis pannkaka, carbonara eller i pytt i panna. Gårdssällskapets bacon är alspånsrökt på traditionellt vis och tack vare denna förädling kan den ivrige äta baconet direkt från paketet. 

ALLA RECEPT MED BACON>

Hur gör jag knaperstekt bacon?

  • Lägg baconet i en kall torr panna. Sätt sedan på medelvärme.
  • Låt baconet puttra i sitt eget fett till det får en rödbrun färg, då vänder du. 
  • Stek inte så många baconskivor åt gången att de ligger och trängs i pannan.
  • Rör och vänd inte baconet för ofta. När du rör om i pannan sjunker temperaturen och skivorna släpper ifrån sig en massa vätska. 
  • Låt baconet rinna av på hushållspapper.

ALLA RECEPT MED BACON >

Hur gör jag krispigt bacon i ugn?

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg baconen på smörpapper i en långpanna. 
  • Tillaga i cirka 10-15 min tills skivorna har antagit en härlig gyllenbrun färg. 
  • Låt gärna baconet rinna av på en bit hushållspapper. 
  • Ta tillvara på baconfettet. Har du tillbehör som ska stekas kan fettet ge en extra smak.
VAR SITTER DETALJEN?

Rimmat & rökt sidfläsk

Bacon är sidfläsk som tas på sidan av magen på grisen. Gårdssällskapets bacon rimmas och alspånsröks enligt gammal svensk tradition. 

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA