Bacon
Finns det något bättre än doften av nystekt bacon som sprider sig i köket? Bacon är otroligt uppskattat eftersom det höjer smaken och är ett fantastisk tillbehör. Vill du grilla råvaror som har en tendens att fastna i gallret är det ett smart knep att linda bacon runt om. Tärna bacon och använd i exempelvis pannkaka, carbonara eller i pytt i panna. Gårdssällskapets bacon är alspånsrökt på traditionellt vis och tack vare denna förädling kan den ivrige äta baconet direkt från paketet.
Hur gör jag knaperstekt bacon?
- Lägg baconet i en kall torr panna. Sätt sedan på medelvärme.
- Låt baconet puttra i sitt eget fett till det får en rödbrun färg, då vänder du.
- Stek inte så många baconskivor åt gången att de ligger och trängs i pannan.
- Rör och vänd inte baconet för ofta. När du rör om i pannan sjunker temperaturen och skivorna släpper ifrån sig en massa vätska.
- Låt baconet rinna av på hushållspapper.
Var sitter detaljen?
Bacon är sidfläsk som tas på sidan av magen på grisen. Gårdssällskapets bacon rimmas och alspånsröks enligt gammal svensk tradition.


