Bacon

Finns det något bättre än doften av nystekt bacon som sprider sig i köket? Bacon är otroligt uppskattat eftersom det höjer smaken och är ett fantastisk tillbehör. Vill du grilla råvaror som har en tendens att fastna i gallret är det ett smart knep att linda bacon runt om. Tärna bacon och använd i exempelvis pannkaka, carbonara eller i pytt i panna. Gårdssällskapets bacon är alspånsrökt på traditionellt vis och tack vare denna förädling kan den ivrige äta baconet direkt från paketet.

Hur gör jag knaperstekt bacon?

  • Lägg baconet i en kall torr panna. Sätt sedan på medelvärme.
  • Låt baconet puttra i sitt eget fett till det får en rödbrun färg, då vänder du. 
  • Stek inte så många baconskivor åt gången att de ligger och trängs i pannan.
  • Rör och vänd inte baconet för ofta. När du rör om i pannan sjunker temperaturen och skivorna släpper ifrån sig en massa vätska. 
  • Låt baconet rinna av på hushållspapper.

Var sitter detaljen?

Bacon är sidfläsk som tas på sidan av magen på grisen. Gårdssällskapets bacon rimmas och alspånsröks enligt gammal svensk tradition. 

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!