Back ribs

HUR SKA JAG TILLAGA BACK RIBS?

Back ribs även kallad kamben är med rätt tillagning riktigt saftigt och mört. Back ribs blir som bäst om du förkokar tills benen börjar släppa från köttet. Lägg därefter på glaze eller marinad och grilla eller stek i ugn för en knaprig yta. Lägger du råa ribs på grillen är det viktigt att de tillagas på låg värme under lång tid. Back ribs är perfekt att duka fram på buffén eller plocka ner i picknickkorgen eftersom de är lika goda kalla som varma. 

ALLA RECEPT MED BACK RIBS>

Ölkokta grillribs

ca 3 port
Läs mer Grillribs|Kamben

Förkoka Back ribs

Snabba tips för det perfekta förkoket

  • Putsa ribsen och lägg i en kastrull med vatten som täcker köttet.
  • Koka upp och skumma med en slev. 
  • Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1,5 timme. 
  • Ta upp ribsen när innertemperatur är runt 70 grader eller när köttet släpper från benen.
  • Buljongen som blir kvar kan du använda som bas till soppa eller gryta. 

ALLT OM ATT KOKA KÖTT >

Grilla Back ribs

Snabba tips för den perfekta grillningen

  • Förkoka ribsen.
  • Marinera eller glaza kambenen med fördel ett par timmar innan grillning, gärna över natten.
  • Se till att köttet är rumstempererat 
  • Pensla ribsen med lite extra glaze och grilla på direkt värme i cirka 5 minuter.
  • Låt köttet vila i minst 10-15 minuter så hinner fibrerna binda köttsaften och backribsen blir saftiga.

ALLA RECEPT PÅ GRILLADE BACK RIBS >

Backribs i ugn

  • Förkoka backribs.
  • Marinera eller glaza backribs med fördel ett par timmar innan, gärna över natten.
  • Se till att köttet är rumstempererat.
  • Tillaga i ugn på 175 grader eller lägre i cirka 1,5 timme med bensidan uppåt, vänd efter halva tiden.
  • Låt köttet vila i minst 10-15 minuter och skär sedan ribsen mellan varje ben. 

ALLA RECEPT PÅ BACK RIBS I UGN >

INNERTEMPERATUR

- °C

Blodig

65 °C

Medium

70 °C

Välstekt

Vår rekommendation

De flesta tänker kanske på fläsk när man hör ordet back ribs men "beef back ribs" är ett hett inslag på amerikanernas BBQ:s och tillagas vanligtvis till en innertemperatur på 70 grader.

VAR SITTER DETALJEN?

Längs med ryggraden

Back ribs sitter längs med kotlettraden och är köttigare än de tunnare short ribsen som sitter mer på magen. 

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA