Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer

Ryggbiff

HUR SKA JAG TILLAGA RYGGBIFF?

Ryggbiff är en användbar och mör styckdetalj som många kockar uppskattar för sin djupa och fylliga nötsmak. Det är en perfekt köttbit om du vill tillaga något snabbt och lyxigt. Ryggbiffen kan stekas hel i ugn såväl som stekas eller grillas i skivor. Ryggbiff styckad med bibehållen kappa är en extra lyx eftersom fettet tillför mer smak. Önskas mindre fett så skär hellre bort kappan efter tillagning än innan. 

ALLA RECEPT MED RYGGBIFF>

Sesammarinerad ryggbiff med broccoliwok

ca 4 port
Läs mer Ryggbiff

Steka ryggbiff

Snabba tips för att steka ryggbiff

  • Se till att ryggbiffen har rumstemperatur.
  • Salta i god tid innan, se till att biffen är torr och stekpannan varm.
  • Börja med att steka fettkappan så att fettet rinner ut i pannan. Stek sedan runt om på hög värme.
  • Ös köttet med en klick smör till önskad innertemperatur. 
  • Låt ryggbiffen vila i innan du skär upp det, skär mot musklefiberna. 

ALLA RECEPT MED STEKT RYGGBIFF >

Grillad ryggbiff med sommarsallad
ca 4-6 port
Läs mer Ryggbiff

Grilla ryggbiff

Snabba tips för att grilla ryggbiff

  • Se till att ryggbiffen har rumstemperatur.
  • Skär skåror i kappan och gnid i rikligt med salt i köttet på båda sidorna.
  • Bryn ryggbiffen på båda sidorna på direkt värme i några minuter.
  • Tillaga sedan köttet på indirekt värme.
  • Låt köttet vila åtminstone 10 minuter innan du skär upp det.

RECEPT>

Ryggbiff i ugn

Snabba tips för den perfekta steken

  • Se till att köttet har rumstemperatur.
  • Salta i god tid, se till att stekytan är torr och bryn köttet i en het stekpanna. 
  • Tillaga i ugn på 175 grader eller lägre.
  • Ta ut steken lite innan önskad innertemperatur. 
  • Låt köttet vila i minst 10-15 minuter innan du skär upp det, skär mot musklefibrerna. 

LÄR DIG MER OM ATT LAGA KÖTT I UGN>

INNERTEMPERATUR

55 °C

Blodig

60 °C

Medium

65 °C

Välstekt

Vår rekommendation

Tänk på att temperaturen stiger något efter tillagning så ta gärna bort köttet från värmekällan några grader innan den uppnår önskad innertemperatur. Servera denna detalj medium. 

VAR SITTER DETALJEN?

Mellan entrecote och rostbiff

Ryggbiffen är en ryggmuskel som sitter mellan entrecoten och rostbiffen på utsidan av nötdjurets ryggrad. När ryggbiff skivas med ben och filé benämns den som T-benstek. 

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA