T-benstek

HUR SKA JAG TILLAGA T-BENSTEK?

T-benstek är en detalj med både filé och biff. Därför kräver den en varsam tillagning och lite tid. Vi rekommenderar att man använder sig av indirekt tillagning, reverse sear. Du börjar med att låta detaljen gå på låg värme, detta gör att den blir jämnt tillagad, även intill benet. Sedan avslutar man med att sätta en fin yta. 

TILL RECEPTET >

Grilla t-benstek

Snabba tips att grilla t-benstek.

  • Se till att köttet är rumstempererat. 
  • Salta och peppra rikligt. 
  • Grilla ca 30-45 minuter på indirekt värme, 125-150 grader. 
  • Höj grillen till max och grilla 1-2 minuter per sida. 
  • Låt vila ca 5-10 minuter innan du skär upp det. 

TILL RECEPTET >

Steka t-benstek

Snabba tips för att steka t-benstek

  • Se till att köttet är rumstempererat. 
  • Stek köttet på hög värme runt om hela biten. Du vill ha en fin yta. 
  • Sänk värmen på plattan. Tillsätt 50 g smör, en vitlöksklyfta och valfri ört. Ös sedan köttet med smöret tills du når önskad innertemperatur. 
  • Låt köttet vila i innan du skär upp det.
  • Skär steken tvärs över muskelfibrerna för att få ett riktigt saftigt kött.

LÄRD DIG MER OM ATT STEKA KÖTT >

INNERTEMPERATUR

55 °C

Blodig

60 °C

Medium

70 °C

Välstekt

Vår rekommendation

Tillaga T-benstek på indirekt värme upp till fem grader under önskad innertemperatur. Detta ger dig en jämn tillagning även intill benet. Avsluta sedan med väldigt hög värme och ge detaljen en fin yta! Indirekt värme till 52 grader - vila - grilla hårt, du kommer nu ha en detalj på ca 58 grader! 

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA