Älgfärs

HUR SKA JAG TILLAGA ÄLGFÄRS?

Älgfärs är en tacksam lyxig vardagsmat där du kan variera recepten i det oändliga. En mager, lättlagad och smakrik introduktion till viltkött för nybörjaren och en uppskattad klassiker för den vane viltkocken. Färs går som vanligt att variera i oändlighet, biffar, köttbullar eller köttfärssås, älgfärs är däremot lite torrare än vanlig färs så att tillsätta en skvätt grädde kan göra mycket med resultatet. 

Steka älgfärs

  • Krydda färsen efter smak, alternativ är enbär, kryddpeppar, tomatpuré eller örter. 
  • Forma biffar på ca 120 gram, blöt händerna för att enklare forma biffar. 
  • Stek biffarna i en blandning av smör och olja på medeltemperatur ca 4-5 minuter per sida. 
  • Låt vila 5 minuter och servera med exempelvis potatis och gräddsås. 

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA