Älgfärs

Älgfärs är en tacksam lyxig vardagsmat där du kan variera recepten i det oändliga. En mager, lättlagad och smakrik introduktion till viltkött för nybörjaren och en uppskattad klassiker för den vane viltkocken. Färs går som vanligt att variera i oändlighet, biffar, köttbullar eller köttfärssås, älgfärs är däremot lite torrare än vanlig färs så att tillsätta en skvätt grädde kan göra mycket med resultatet. 

Steka älgfärs

  • Krydda färsen efter smak, alternativ är enbär, kryddpeppar, tomatpuré eller örter. 
  • Forma biffar på ca 120 gram, blöt händerna för att enklare forma biffar. 
  • Stek biffarna i en blandning av smör och olja på medeltemperatur ca 4-5 minuter per sida. 
  • Låt vila 5 minuter och servera med exempelvis potatis och gräddsås. 

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!