Vildsvinsfilé

HUR SKA JAG TILLAGA VILDSVINSFILÉ?

Vildsvinsfile är den möraste delarna på vildsvinet. Eftersom filén är så pass mör kan den både stekas i panna, helstekas i ugn eller läggas på grillen. Det viktigaste är att vara försiktig med stekningen eftersom den låga fetthalten lätt kan göra köttet torrt. Vildsvinsfilé är med sin milda viltsmak ett kött som passar till det mesta, men en klassiker är att servera rätten med en krämig svampsås. Stek gärna i sin helhet och skiva upp efteråt för att bevara saftigheten.

Vildsvinsfilé i ugn

Snabba tips för vildsvinsfilé i ugn

  • Se till att filén har rumstemperatur.
  • Marinera köttet minst en timme innan tillagning. 
  • Torka av köttet för en finare stekyta och bryn köttet i en inte alltför upphettad panna.
  • Tillaga i ugn på 175 grader eller lägre. 
  • Ta ut steken lite innan önskad innertemperatur och låt vila i minst 10-15 minuter.

Steka vildsvinsfilé

Snabba tips för att steka vildsvinsfilé 

  • Se till att fläskfilén har rumstemperatur.
  • Skär bort överflödiga senor och salta i god tid för en jämn och tydlig smak.
  • Bryn runt om i en inte alltför upphettad panna.
  • Efterstek under lock på svag värme i 15-20 minuter.
  • Låt köttet vila innan du skär upp det.

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA