Kycklingfilé
Ekologisk kycklingfilé med skinn. Mör, saftig och enkel att tillaga, perfekt att steka eller ugnsbaka.
Skinnet ger extra smak och härligt krispig yta vid stekning.
Om vår kycklingfilé
Kycklingfilé är en mör och lättlagad styckdetalj med ljust kött och skinnet kvar för extra smak och krispighet. Stek filén med skinnsidan nedåt tills den fått en gyllene yta och låt den sedan gå klart i ugn på låg temperatur för maximal saftighet. Vill du lyfta smaken ytterligare kan du skära ett snitt i filén och fylla den med örtsmör, färskost eller färska örter. Vår kyckling kommer från svenska ekologiska gårdar där kycklingarna lever ute stora delar av året, sprätter, pickar mask och får ett naturligt liv vilket märks på smaken såväl som texturen. Våra kycklingfiléer är rejäla och saftiga eftersom de inte släpper ifrån sig vätska under tillagningen.

100 % ekologisk kyckling från Sverige.
Var sitter detaljen?
Bröstfilén kommer precis som namnet antyder från kycklingens bröst. Köttet är magert och innehåller väldigt lite bindväv och därför ska du inte laga den på för hög värme, det gör kycklingen torr och tråkig.

Så tillagar du kycklingfilé
Bryn filéerna med skinnsidan nedåt i panna för att få en frasig yta. Låt sedan gå klart i ugn på cirka 120–150 grader för att bevara saftigheten. Kycklingfilé passar lika bra till snabba vardagsmiddagar som till festligare rätter. Servera gärna med rostade grönsaker, en krämig sås eller skär upp den i skivor för en matig sallad. Fyll gärna filéerna med färska örter eller smaksatt smör innan tillagning för extra smak.
Innertemperatur
75°C
Välstekt
Passa på att ugnsbaka tomater tillsammans med kycklingen.
Recept med kyckling
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


