Lufttorkad renstek

Lufttorkad renstek, kallrökt med balanserad kryddning som låter viltsmaken ta plats. Ett smakrikt tilltugg till charkbrickan.

En klassiker på norrländska julbord men lika god året om.

Om vår lufttorkade renstek

Lufttorkad renstek är en norrländsk delikatess med tydlig viltsmak och hantverkskänsla. Margona på Fågelberget använder hela renstekar som torrsaltas, kryddas varsamt med vitpeppar och kallröks innan de får lufttorka tills de uppnått perfekt textur och smak. Resultatet är ett smakrikt och mört kött. Perfekt att skiva tunt och servera som tilltugg eller på charkbrickan.

Serveringstips lufttorkad renstek

Lufttorkad renstek är färdig att äta och bäst när den serveras tunt skivad. Låt gärna köttet komma till rumstemperatur före servering för att lyfta fram den rökiga viltsmaken. Passar utmärkt på charkbrickan eller som topping på tunnbröd. Enkel att servera – och full av karaktär.

Recept med vilt

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.