Marinerad flankstek

Färdigmarinerad flankstek med örter, citron och rökt vitlök. Mör, smakrik och klar för grillen eller stekpannan.

Färdigmarinerad med citron

Innehållsförteckning

Flankstek i en örtig marinad med rosmarin, oregano, citron, vitlök och lite chili.

Om vår marinerade flankstek

Marinerad flankstek är en tunn, mör och smakrik detalj från nötkreaturets magmuskel i örtig marinad, Vi smaksätter med citron, rosmarin, oregano, rökt vitlök och en aning chili. Flanksteken vakuumpackas färdigmarinerad och är redo att läggas direkt på grillen eller i het panna. Våra flankstekar kommer från svenska, ekologiska och KRAV-märkta nötdjur som fått gå ute och betat fritt under stora delar av året.

100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt nötkött.

Var sitter detaljen?

Flankstek är en styckdetalj av nötkött som sitter framför ljumsken, på undersidan av djuret och är en del av kålappen.

Så tillagar du marinerad flankstek

Grilla eller stek flanksteken hastigt på hög värme tills den får en fin yta och rosaröd kärna. Låt vila några minuter och skär sedan i tunna skivor tvärs över muskelfibrerna. Servera med sallad, rostad potatis, ett örtigt smör eller som del i en wrap. Det tunna köttet gör den perfekt för snabb tillagning – men glöm inte att låta det vila innan du skivar.

Innertemperatur

55°C Blodig
60°C Medium
65°C Välstekt

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.