Ekologisk julmat från svenska gårdar – beställ här!
Ekologisk julmat – beställ här!

Midsommarlådan

Ca 4.5 kg

För ca 6–8 personer.

Vår låda med klassisk midsommarmat. Prisbelönt fjällfisk, mört ekokött att slänga på grillen, KRAV-märkta gårdsägg och en massa annat gott. Allt du behöver för en riktigt god midsommar!

När vill du ha din leverans?
Välj leveransdatum
1 395:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Midsommarlådan

1 x 300 g

Smakrik fjällröding från Malgomajsjön i Vilhelmina, som Martin Bergman på Bergmans Fisk & Vilt torrsaltat och kallrökt med granris och sälgved. Vinnare i Nordic Artistan Food Awards 2022 med motiveringen: "En råvara som tagits omhand med stor känsla och kunskap och förädlats till en smakmässig hantverkssuccé!". 

Innehållsförteckning: Fjällröding, salt, vitpeppar och socker. 

 

1 x 350 g

Citrongravad regnbågsfilé från Vilhelmina i Lappland. Efter att fjällfisken har fiskats upp ur Malgomajsjön gravas den hos Martin Bergman för hand. Hantverket som förädlats i generationer har gjort honom till flerfaldig guldmedaljör i fiskklassen i SM i mathantverk.

Ingredienser:
Regnbåge (svensk, odlad), salt, socker, citronskal, vitpeppar. 

1 x 275 g

Inlagd löksill från Bergmans Fisk & Vilt. Handskurna sillfiléer inlagda i en klar lag med lök, morot och kryddpeppar.

Ingredienser: Sill från Norge , socker, vatten, ättika, lök, morot, kryddpeppar, salt.

1 x 275 g

En krämig, klassisk senapssill från Bergmans Fisk & Vilt, med en välbalanserad smak av senap.

Ingredienser: 150 g sill från Norge (clupea herengus), senap, majonnäs (rapsolja, ägg, ättika, cayennepeppar, senapsfrö), olja, vinäger, ättika, socker, salt, dill, kryddor.

1 x 800 g

Den skivade ryggbiffen är en mångsidig och mör detalj med djup nötsmak – perfekt att tillreda om du vill ha något snabbt och lyxigt. Den går utmärkt att grilla, steka eller tillaga i ugn.

1 x 750 g

Fläskkarrén har en hög och fin fettsammansättning som gör att köttet håller sig saftigt. Den funkar lika bra att grilla hel, skiva och grilla eller steka hastigt som att använda till långkoket!

KRAV gris. 

1 x 150 g

Delikatessåsen är en krämig variant av hovmästarsås. Fungerar utmärkt till såväl regnbågsfilén som fjällrödingen. Noga utvald i ett samarbete med Prinsens sill och sallader. 

Ingredienser: Grädde (visp 40%), svensk pressad rapsolja, vatten, gult senaps- frö, socker, ättika, vinäger (innehåller sulfit), salt, kryddor, dill.

2 x 370 g

KRAV-märkta ägg från Alsbo ägg i södra Dalarna. Alla från frigående och ekologiska höns, med en djupgul gula som smakar som ägg ska smaka.

1 x 450 g

Vi får ofta höra från kunder vilken skillnad det är på vår KRAV-märkta nötfärs eftersom den vattnar betydligt mindre jämfört med den man hittar i butik. Att den dessutom är mörad gör den extra smakrik! Fetthalt ca 12 %.

Innehåll: 100% malt ekologiskt och KRAV-märkt nötkött.

Fetthalt: 12%

1 x 480 g

Vår grillkorv med hög kötthalt är mild i smaken och uppskattas av stora som små. Perfekt för den snabba måltiden!

Ingredienser: Svenskt Griskött* och nötkött* (kötthalt 80%), vatten, fett fläsk*, salt, kryddor* (bla. sv. peppar, paprika, muskot, ingefära), lök*, socker*, antioxidationsmedel E300, E331, konserveringsmedel E250. * = ekologisk ingrediens

Näringsvärde/100g: Energi 1260 KJ (300 kcal), fett 26g (varav mättat fett 9 g), kolhydrater 0,6 g (varav sockerarter < 0,3g), protein 14 g och salt 2 g.

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Vår godaste midsommarmat 
Tillsammans med våra schyssta ekobönder och mathantverkarna har vi skapat Midsommarlådan som innehåller våra favoriter till midsommarfirandet!

Älskade mathantverkare
Med omsorg för sitt mathantverk gravar och röker Martin och Urban, på Bergmans Fisk & Vilt, fisk och lägger in sill med en sällan skådad noggrannhet. Deras kärlek för god mat märks på hur ömt och passionerat de pratar om – och hanterar – sitt hantverk, men framförallt på det fantastiska resultatet. Det blev guldmedalj för den kallrökta fjällrödingen när nordiska mästerskapen i mathantverk 2022 gick av stapeln! 

Kött från våra ekogårdar 
Det möra, gräsbetade ekoköttet kommer från djur på ekologiska gårdar som drivs av bönder vi arbetar med året om, till exempel Alexander och Emeli på Björnäs Gård. Förutom att producera riktigt gott kött värnar de dagligen om sina djur vilket i sin tur gynnar den biologiska mångfalden.

Ägg från frigående höns 
De KRAV-märkta äggen kommer från Alsbo ägg, har en djupgul gula och smakar som ägg ska smaka. Hönorna som värpt äggen har fått picka och sprätta som de behagar – ute och inne – året om.

Utsökt delikatessås 
Vår delikatessås är noggrant utvald tillsammans med Prinsens Sill & Sallader. En krämig variant på hovmästarsås och en ständigt kundfavorit!

Vi kör hem lådan till dig  
Vi levererar lådan hem till din dörr mellan 12–22 juni beroende på ditt postnummer. 

Hur många räcker Midsommarlådan till?
Den räcker till cirka 6–8 personer.

Hur lång hållbarhet har maten?
All mat har en hållbarhet som sträcker sig bortom midsommarafton utom möjligtvis nötfärsen. Frys in och tina när hamburgarna ska grillas!

Stort sällskap? Komplettera i kassan!
När du kommer till kassan kan du lägga till mer grillkött och fler mathantverk.

Vänta inte att beställa – antalet är begränsat!

 

Mer information
Enable Blocked Bundles Nej
Produkttyp KRAV
Lådor som passar för Lilla hushållet

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng