Midsommarlådan

ca 4.6 kg

För ca 6–8 personer.

Vår låda med klassisk midsommarmat. Prisbelönt fjällfisk, mört ekologiskt grillkött, KRAV-märkta gårdsägg och massa annat gott. Allt du behöver för en riktigt god midsommar!

1 395:-

Sillen, rödingen och regnbågen var helt gudomliga på midsommarbordet

- Lotta E

Innehåll - Midsommarlådan

1 x 300 g

Smakrik fjällröding från Malgomajsjön i Vilhelmina, som Martin Bergman på Bergmans Fisk & Vilt torrsaltat och kallrökt med granris och sälgved. Vinnare i Nordic Artistan Food Awards 2022 med motiveringen: "En råvara som tagits omhand med stor känsla och kunskap och förädlats till en smakmässig hantverkssuccé!". 

Innehållsförteckning: Fjällröding, salt, vitpeppar och socker. 

 

1 x 400 g

Citrongravad regnbågsfilé från Vilhelmina i Lappland. Efter att fjällfisken har fiskats upp ur Malgomajsjön gravas den hos Martin Bergman för hand. Hantverket som förädlats i generationer har gjort honom till flerfaldig guldmedaljör i fiskklassen i SM i mathantverk. 

Innehållsförteckning: Regnbåge (svenskodlad), salt, socker, citronskal, vitpeppar.

2 x 400 g

Den skivade ryggbiffen är en mångsidig och mör detalj med djup nötsmak. Perfekt om du vill ha något snabbt och lyxigt. Den går utmärkt att grilla, steka eller tillaga i ugn.

1 x 275 g

Inlagd löksill från Bergmans Fisk & Vilt. Handskurna sillfiléer inlagda i en klar lag med lök, morot och kryddpeppar.

Ingredienser: Sill från Norge , socker, vatten, ättika, lök, morot, kryddpeppar, salt.

1 x 275 g

En krämig, klassisk senapssill från Bergmans Fisk & Vilt, med en välbalanserad smak av senap.

Ingredienser: 150 g sill från Norge (clupea herengus), senap, majonnäs (rapsolja, ägg, ättika, cayennepeppar, senapsfrö), olja, vinäger, ättika, socker, salt, dill, kryddor.

1 x 750 g

Fläskkarrén har mycket insprängt fett som gör att köttet håller sig saftigt. Den funkar lika bra att grilla hel, skiva och grilla eller steka hastigt som att använda till långkoket!

KRAV gris. 

1 x 450 g

Vi får ofta höra från kunder vilken skillnad det är på vår KRAV-märkta nötfärs eftersom den vattnar betydligt mindre jämfört med den man hittar i butik. Att den dessutom är mörad gör den extra smakrik! Fetthalt ca 12 %.

Innehåll: 100% malt ekologiskt och KRAV-märkt nötkött.

Fetthalt: 12%

1 x 480 g

Vår grillkorv med hög kötthalt är mild i smaken och uppskattas av stora som små. Perfekt för den snabba måltiden!

Ingredienser: Svenskt Griskött* och nötkött* (kötthalt 80%), vatten, fett fläsk*, salt, kryddor* (bla. sv. peppar, paprika, muskot, ingefära), lök*, socker*, antioxidationsmedel E300, E331, konserveringsmedel E250. * = ekologisk ingrediens

Näringsvärde/100g: Energi 1260 KJ (300 kcal), fett 26g (varav mättat fett 9 g), kolhydrater 0,6 g (varav sockerarter < 0,3g), protein 14 g och salt 2 g.

1 x 150 g

Delikatessåsen är en krämig variant av hovmästarsås. Fungerar utmärkt till såväl regnbågsfilén som fjällrödingen. Noga utvald i ett samarbete med Prinsens sill och sallader. 

Ingredienser: Grädde (visp 40%), svensk pressad rapsolja, vatten, gult senaps- frö, socker, ättika, vinäger (innehåller sulfit), salt, kryddor, dill.

2 x 370 g

KRAV-märkta ägg från Alsbo ägg. Alla från frigående höns, och med krämig och nästan söt gula. Oslagbara i smak!

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Hej stamkund!

Lägg till en Midsommarlåda som tillval till din Stamkundslåda på Mitt konto, så får du den 100 kr billigare. Du behöver ha en leverans av Stamkundslådan 10–19 juni för att lägga till en Midsommarlåda som tillval. 

En rejäl midsommarbuffé

Vår godaste midsommarmat 
Tillsammans med våra schyssta ekologiska bönder och mathantverkarna har vi skapat Midsommarlådan som innehåller våra favoriter till midsommarfirandet!

Älskade mathantverkare
Med omsorg för sitt mathantverk gravar och röker Martin och Urban, på Bergmans Fisk & Vilt, fisk och lägger in sill med en sällan skådad noggrannhet. Deras kärlek för god mat märks på hur ömt och passionerat de pratar om – och hanterar – sitt hantverk, men framförallt på det fantastiska resultatet. Det blev guldmedalj för den kallrökta fjällrödingen när nordiska mästerskapen i mathantverk 2022 gick av stapeln! 

Grillkött från våra ekogårdar 
Det möra, gräsbetade ekologiska grillköttet kommer från våra ekogårdar vi arbetar med året om, till exempel Björnäs och Åsbergby gård. Förutom att producera riktigt gott kött värnar de dagligen om sina djur vilket i sin tur gynnar den biologiska mångfalden.

Ägg från frigående höns 
De KRAV-märkta äggen kommer från Alsbo ägg, har en djupgul gula och smakar som ägg ska smaka. Hönorna som värpt äggen har fått picka och sprätta som de behagar – ute och inne – året om.

Utsökt delikatessås 
Vår delikatessås är noggrant utvald tillsammans med Prinsens Sill & Sallader. En krämig variant på hovmästarsås och en ständigt kundfavorit!

Få hem lådan till din dörr 
Vi levererar lådan hem till din dörr mellan 10–19 juni beroende på ditt postnummer. 

Hur många räcker Midsommarlådan till?
Den räcker till cirka 6–8 personer.

Hur lång hållbarhet har maten?
All mat har en hållbarhet som sträcker sig bortom midsommarafton utom möjligtvis nötfärsen. Frys in och tina när hamburgarna ska grillas!

Stort sällskap? Komplettera i kassan!
När du kommer till kassan kan du lägga till mer grillkött och fler mathantverk som tillval.

Vänta inte att beställa – antalet är begränsat!

 

Midsommarmat från ekogårdar och mathantverkare du kan lita på

Ekobönder och mathantverkare du kan lita på

Olle

Hos Olle går grisarna i gröna hagar

Olle Linder, en av våra ekologiska bönder, ser dagligen till att djuren får bejaka sina naturliga beteenden: röra sig fritt och beta gräs. "Det här är ett jobb och en livsstil på samma gång! Men det är värt det, för djurens och naturens skull.", hälsar Olle.


Martin

Martin går i gammelfarfars fotspår

Det har blivit många medaljer i mathantverks-SM för Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina, och det är numera ett populärt matstopp för matälskare. Om du inte har vägarna förbi Vilhelmina tar vår Midsommarlåda Vilhelmina hem till dig.

"Vår rök kräver uppassning dygnet runt när vi röker, men jag gillar det manuella hantverket!"- Martin Bergman

Vilka är Gårdssällskapet?

Vi är barndomsvänner från Jämtland som startade Gårdssällskapet för att kunna hjälpa matälskare att äta bättre kött direkt från bonden och med gott samvete. Mellanhänder är inget för oss, vi känner våra eko- och KRAV-bönder väl.


Grabbarna

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng