Nötfärs
Mångsidig klassiker. Vår KRAV-märkta nötfärs smakar mer utan att släppa ifrån sig vätska och får fin stekyta.
Vi mörar köttet innan vi maler det. Då dunstar vätska och du får mindre vattnig färs.
Innehållsförteckning
100 % malt ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige. Fetthalt: 12%.
Om vår nötfärs
Nötfärs är en riktig vardagshjälte. Enkel att tillaga, lätt att variera och älskad av många. Vår nötfärs görs av ekologiskt nötkött från svenska gårdar där djuren får beta fritt och växa i sin egen takt. Köttet grovmals vilket ger fin textur och saftighet utan att vätska ur sig i pannan. Smaken är fyllig och tydligt köttig, som den ska vara när råvaran får ta plats.
100 % ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige, Fetthalt: 12%.
100 % ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige, Fetthalt: 12%.
Så tillagar du nötfärs
Perfekt till klassiker som köttfärssås, pannbiffar, burgare eller kåldolmar. Stek i het panna utan att röra för mycket i början – då får du bäst yta. Krydda efter smak och låt färsen tala för sig själv. Nötfärs blir som bäst när den får gå upp till 70 grader. Då är den saftig, smakrik och helt säker att äta – även om den fortfarande är lite rosa i mitten.
Innertemperatur
70°C
Välstekt
Recept med nötkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


