Oxfond

Ekologisk oxfond kokad på köttiga ben från svenska nötdjur med fyllig smak och geleliknande konsistens. Perfekt till grytor, såser och långkok.

Perfekt bas till grytor, såser och långkok.

Innehållsförteckning

Oxbuljong* (vatten, köttiga nötben*, lök*, morot*, tomatpuré*, citron*, vitlök*, torkad timjan*, torkad rosmarin*, svartpeppar*, lagerblad*), havssalt. *Ekologisk råvara. Kan innehålla spår av gluten och nötter.

Näringsvärde per 100 g

Energi: 543 kJ / 129 kcal Fett: 2,57 g – varav mättat fett: 1,35 g Kolhydrat: 2,37 g – varav sockerarter: 1,2 g Protein: 20,4 g Salt: 5,2 g

Om vår oxfond

En djup och fyllig fond framtagen i samarbete med Kalf & Hansen – kokad på köttiga nötben från våra ekologiska nötdjur, grönsaker och örter. Denna oxfond är ett smakrikt hantverk som kokats länge för att ge maximal smak till grytor, såser och långkok.

Du får en fond med tydlig köttsmak och rund karaktär. Fonden innehåller inga konstiga tillsatser – bara råvaror du känner igen, och med 100 % ekologiskt ursprung. Den är färdig att användas som den är.

Fonden har en koncentrerad smak och geleliknande konsistens som du späder med vatten till en buljong.


Förpackning: 200 ml.

Förvaring: Kylvara (+6 °C eller lägre)

Serveringstips oxfond

Använd fonden direkt för extra djup i såser och grytor eller späd den med vatten till önskad styrka. En matsked fond räcker långt i vardagsmat, medan långkok gärna får lite mer. Passar utmärkt i allt från rödvinssåser och grytbaser till soppor.

Gryta på ett bord

Perfekt i din Boeuf bourguignon.

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.