Påsklådan

Ca 5 kg

För 4–6 personer.

Vår nya Påsklåda med klassisk påskmat! Du får fjällfiskar med tillhörande delikatessås, två sorters sill och KRAV-märkta ägg. Prisbelönt brieost, prinskorvar och ekologisk nötfärs. Dessutom gräsbetad rostbiff till grillpremiären!

När vill du ha din leverans?
Välj leveransdatum
1 395:-

Underbar påsklåda. Den gravade fisken smälte i munnen ju. 12 poäng av 10.

- Catarina König

Innehåll - Påsklådan

1 x 450 g

Dillgravad regnbågsfilé från Vilhelmina i Lappland. Efter att ha fiskat upp fjällfisken ur Volgsjön gravar Martin Bergman den för hand. Hantverket som han har förädlat i generationer har gjort honom till flerfaldig guldmedaljör i fiskklassen i SM i mathantverk.

Innehållsförteckning: Regnbågsfilé, salt, socker, dill

1 x 500 g

Varmrökt fjällröding från Bergmans Fisk & Vilt. Fisken är uppväxt i strömmande kallt fjällvatten vilket gör köttet fast och smakrikt. Att den dessutom varmrökts skänker den tydlig, välbalanserad röksmak.

Innehållsförteckning: fjällröding, salt, rökt på alspån

1 x 1 kg

Rostbiff är ett lättlagat och välkänt nötkött men bra balans mellan mörhet och smak. Biten lämpar sig lika bra som klassisk stek i ugn eller som en fondue att samla hela familjen runt. Den är också perfekt att strimla till en wok, tärna till grytbitar eller skiva upp och ha som lövbiff.

1 x 275 g

En krämig, klassisk senapssill från Bergmans Fisk & Vilt, med en välbalanserad smak av senap.

Ingredienser: 150 g sill från Norge (clupea herengus), senap, majonnäs (rapsolja, ägg, ättika, cayennepeppar, senapsfrö), olja, vinäger, ättika, socker, salt, dill, kryddor.

1 x 275 g

Inlagd löksill från Bergmans Fisk & Vilt. Handskurna sillfiléer inlagda i en klar lag med lök, morot och kryddpeppar.

Ingredienser: Sill från Norge , socker, vatten, ättika, lök, morot, kryddpeppar, salt.

2 x 300 g

Omsorgsfullt handknuten prinskorv med riktigt fjälster. Görs på ekologiskt fläskkött från bland annat Åsbergby gård och har ca 84 % kötthalt!

Innehållsförteckning: Svenskt griskött*, och nötkött*, vatten, fett från fläsk*, salt, kryddor* (bla muskot, ingefära), lök*, socker*, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250. *Ekologisk ingrediens, flätad i fårfjälster.

Näringsvärde: Energi: 100 gr färdig vara. Energi 1260 kJ/300 kcal, Fett 26 g (varav mättat fett 9 g), kolhydrater 0,6 g (varav sockerarter 0,3 g), Protein 14 g, salt 2 g.  Allergiinformation: Fri från gluten, mjölk, ägg och laktos.

Kylvara, förvaras vid högst +8C. 

 

2 x 450 g

Vi får ofta höra från kunder vilken skillnad det är på vår KRAV-märkta nötfärs eftersom den vattnar betydligt mindre jämfört med den man hittar i butik. Att den dessutom är mörad gör den extra smakrik! Fetthalt ca 12 %.

Innehåll: 100% malt ekologiskt och KRAV-märkt nötkött.

Fetthalt: 12%

2 x 370 g

KRAV-märkta ägg från Alsbo ägg. Alla från frigående höns, och med krämig och nästan söt gula. Oslagbara i smak!

1 x 150 g

Delikatessåsen är en krämig variant av hovmästarsås. Fungerar utmärkt till såväl regnbågsfilén som fjällrödingen. Noga utvald i ett samarbete med Prinsens sill och sallader. 

Ingredienser: Grädde (visp 40%), svensk pressad rapsolja, vatten, gult senaps- frö, socker, ättika, vinäger (innehåller sulfit), salt, kryddor, dill.

1 x 180 g

En krämig ost med vitmögelyta från gänget på Skärvångens Bymejeri. Flerfaldig guldmedaljör i SM i mathantverk! 

Innehållsförteckning: Pastoriserad komjölk, syrakultur, löpe, vitmögel, salt. 

Näringsdeklaration: Per 100 g: kcal 410 Kj 1682, fett 45% varav mättat fett 31%, protein 17%, salt 1,10%, kolhydrat 0,01 % varav sockerarter 0,01%. 

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

En godare påsk med Påsklådan
Tillsammans med våra schyssta ekobönder och duktiga mathantverkare har vi skapat Påsklådan. Den innehåller våra favoriter till påskbordet och ekologiskt, gräsbetat kött till årets första grillkväll! 

Prisbelönt mathantverk
Den fantastiskt goda, dillgravade regnbågsfilén kommer från Martin på Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina. I sina rökskåp har han rökt fjällrödingen på granris och sälg. Båda två har vunnit SM-guld i mathantverk! En annan guldmedaljör i SM i mathantverk är den krämiga brieosten från gänget på Skärvångens Bymejeri. 

Ekologiskt kött från svenska gårdar
Från våra ekologiska gårdar, som Björnäs och Åsbergby gård, packar vi med smakrik nötfärs, perfekt kryddade prinskorvar och mör rostbiff. 

KRAV-märkta gårdsägg 
Huvudrollsinnehavarna på påskbordet, äggen, kommer från frigående, ekologiska höns. De har en djupgul gula och smakar som ägg ska smaka.

Utsökt god sill och delikatessås 
På Bergmans Fisk & Vilt har man med stor omsorg och kärlek lagt in lök- och senapssill med bland annat lök, morot och kryddpeppar respektive senap, vinäger och majonnäs. 

Delikatessåsen är noggrant utvald tillsammans med Prinsens Sill & Sallader. En krämig variant på hovmästarsås och en ständigt kundfavorit!

Hur många räcker Påsklådan till?
Påsklådan är beräknad att räcka till 4–6 personer.

Blir ni fler? Komplettera i kassan!
Du kan lägga till mer påskmat i kassan. Där finns delikatesser som fjällfisk, ägg och sill, och såklart en massa ekokött till grillningen. 

Påskmat från mathantverkare du kan lita på

Mathantverkare du kan lita på

Sk_rv_ngens

I Skärvången ystas prisbelönt brieost

Mathias, Patrik och ett glatt gäng på Skärvångens Bymejeri i Jämtland har ystat brieosten till Påsklådan. Att de brinner för sitt hantverk och att det mer eller mindre regnat medaljer i SM i mathantverk över deras ostar märks på smaken.


Martin

Martin går i gammelfarfars fotspår

Det har blivit många medaljer i mathantverks-SM för Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina, och det är numera ett populärt matstopp för matälskare. Om du inte har vägarna förbi Vilhelmina tar vår Påsklåda Vilhelmina hem till dig.

"Vår rök kräver uppassning dygnet runt när vi röker, men jag gillar det manuella hantverket!"- Martin Bergman

Vilka är Gårdssällskapet?

Vi är barndomsvänner från Jämtland som startade Gårdssällskapet för att kunna hjälpa matälskare att äta bättre kött direkt från bonden och med gott samvete. Mellanhänder är inget för oss, vi känner våra eko- och KRAV-bönder väl.


Grabbarna

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng