Petters låda

Ca 5.6 kg

En låda fylld med ekokött som passar lika bra att grilla hemma som på båten eller en klippa! Du får fläsk, korv, kycklingklubbor, smakrikt högrev och nötfärs till burgarna. 100:- av priset går till Sjöräddningssällskapet.

1 295:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

* Obligatoriska fält

Petter, en av de tre barndomsvännerna från Jämtland som startade Gårdssällskapet, har i denna låda plockat ihop sina ekologiska favoriter.

De detaljer som Petter valt går lika bra att äta hemma som på utflykt. Att han valt hela bitar högrev och fläskkarré är för att det blir bäst hemmavid när man kan lägga lock på grillen. “På båten skivar man dem”, säger han.

Petter om lådan:

“Allt smakar bättre med frisk luft! Därför har jag valt kött som man kan grilla lite var som, gärna på segelbåten. Men min förhoppning är att du, även när du står hemma vid grillen, kan drömma dig bort till livet på sjön. Så brukar det vara för mig – smaker stimulerar minnen!  

Jag gillar köttigt kött och inte mjuka, lena detaljer som oxfilé. Ben och fett gör kött av bra kvalitet om möjligt ännu godare. När jag grillar lägger jag nästan alltid små runda potatisar på gallret. Oerhört gott!

Vi kommer stycka fram de finaste högreven för min låda. Salt och peppar räcker. Skiva om du är till sjöss, helgrilla om du är hemma!

Vårt fläsk från frigående grisar har perfekt balans mellan kött och fettmarmorering. Karrén kan ingen misslyckas med så länge man inte översteker den. Hur förhindrar man det? Ta av den från grillen ca 5 grader under måltemperatur och låt den gå klart i lite folie.

Bogbladskotletten är en otroligt prisvärd detalj med mycket smak. Ben och fett gör sitt, och så länge man inte översteker den så blir den saftig och god. 

kycklingklubborna bidar ben, skinn, fett med mängder av smak. När jag grillar kycklingklubborna passar jag på att lägga gul lök i folie på grillen – det blir sött och gott!

Hemma till vardags är nötfärsen en given räddare som knappt behöver tillagningstips!

En bra one pot till vardags är en pasta med salsiccia. Den kan man göra överallt, såväl hemma som i båten.

Jag gillar korv med lite tuggmotstånd som vår nya högrevschorizo, på grovmald högrev. Jag ser fram emot att prova den ombord i sommar!

Varför Sjöräddningssällskapet?
De drivs och bemannas av frivilliga, men känns som vilken myndighet som helst. När jag stöter på dem känns det alltid tryggt och bra, särskilt när jag har familjen med mig. Jag har inte behövt dem, men jag vet ju att de är ute i februari lika självklart som i juli."

Kenny, Petter och Björns lådor
Kenny, Björn och Petter har fått plocka ihop varsin låda med sina ekofavoriter. Max 8 olika detaljer och EN ny detalj som vi inte haft i sortimentet tidigare. Så här blev Petters drömlåda som tar över efter Kennys låda. Senare i år dyker Björns speciallåda upp. Håll utkik!

Från ekogårdar med god djuromsorg
Vårt kött kommer från svenska, ekologiska gårdar med god djuromsorg. Här får djuren röra sig fritt i stora hagar många månader om året. Att ha möjlighet att picka, böka och beta gör djuren gott. 

Alltid färskt och mörat kött
Köttet är mörat och levereras alltid färskt och vakuumförpackat.

Hur många måltider är det?
Ger ca 31 vuxenportioner.
Beräknat på 150 g kött/måltid. 

Mer information
Enable Blocked Bundles Nej
Produkttyp KRAV

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng