Petters låda

Ca 5.6 kg

En låda fylld med ekokött som passar lika bra att grilla hemma som på båten eller en klippa! Du får fläsk, korv, kycklingklubbor, smakrikt högrev och nötfärs till burgarna. 100:- av priset går till Sjöräddningssällskapet.

1 295:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Petters låda

1 x 750 g

Fläskkarrén har mycket insprängt fett som gör att köttet håller sig saftigt. Den funkar lika bra att grilla hel, skiva och grilla eller steka hastigt som att använda till långkoket!

KRAV gris. 

1 x 1 kg

Fett- och smakrik detalj som sitter precis bredvid entrecoten på djuret. Briljerar i långkok, men går utmärkt att skiva och steka eller grilla! Låt den komma upp i temperatur på låg värme i ugnen, till några grader under önskad innertemperatur, innan du ger den yta i stekpannan eller på grillen. 

1 x 400 g

Vår färska salsiccia, med en perfekt balans av fänkål och vitlök, passar perfekt att steka eller grilla och servera med stuvad blomkål. Eller varför inte ta ut färsen och steka den knaprig och använda i en pasta?

Ingredienser: Griskött* (Kötthalt 96%), kryddor* (lök, vitlök, fänkål), salt, antioxidationsmedel E331, E300 och konserveringsmedel E250.
*=Ekologisk råvara
Fri från gluten, laktos, mjölk, ägg.

Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 1000 KJ (240 kcal), fett 20 g (varav mättat 8 g), kolhydrat 0,5 g (varav sockerarter 0g), protein 17g och salt 1,4 g.

1 x 1 kg

Bogbladskotlett är skivad kotlett från bog. En välmarmorerad detalj som passar oavsett om du vill grilla, steka eller göra en god gryta som får puttra i timmar.

1 x 1 kg

Våra matiga kycklingklubbor är perfekta portionsbitar som blir extra goda när de grillas eller ugnsrostas och får en halvbränd yta. De lämpar sig även i grytor då benen rymmer massvis med smak!

1 x 450 g

Vi får ofta höra från kunder vilken skillnad det är på vår KRAV-märkta nötfärs eftersom den vattnar betydligt mindre jämfört med den man hittar i butik. Att den dessutom är mörad gör den extra smakrik! Fetthalt ca 12 %.

Innehåll: 100% malt ekologiskt och KRAV-märkt nötkött.

Fetthalt: 12%

1 x 960 g

En välkryddad, grovmald och köttig korv med viss hetta. God att äta som den är i ett korvbröd eller som krydda i en gryta!

Innehållsförteckning: Kötthalt 86% Ingredienser: Högrev av Nöt* (72%), vatten, griskött*, salt, kryddor* (bla. paprika, vitlök, muskot, spiskummin), druvsocker*, antioxidationsmedel E300, E331, konserveringsmedel E250. * = ekologisk ingrediens. Stoppad i svinfjälster.

Näringsvärde: Per 100 gr, Energi: 1150   kJ, Energi: 270   kcal, Fett: 23   g , Mättat fett: 9   g , Kolhydrat: 1   g , Sockerarter: <   0,4   g , Protein: 15   g , Salt: 2   g

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

Petter, en av de tre barndomsvännerna från Jämtland som startade Gårdssällskapet, har i denna låda plockat ihop sina ekologiska favoriter.

De detaljer som Petter valt går lika bra att äta hemma som på utflykt. Att han valt hela bitar högrev och fläskkarré är för att det blir bäst hemmavid när man kan lägga lock på grillen. “På båten skivar man dem”, säger han.

Petter om lådan:

“Allt smakar bättre med frisk luft! Därför har jag valt kött som man kan grilla lite var som, gärna på segelbåten. Men min förhoppning är att du, även när du står hemma vid grillen, kan drömma dig bort till livet på sjön. Så brukar det vara för mig – smaker stimulerar minnen!  

Jag gillar köttigt kött och inte mjuka, lena detaljer som oxfilé. Ben och fett gör kött av bra kvalitet om möjligt ännu godare. När jag grillar lägger jag nästan alltid små runda potatisar på gallret. Oerhört gott!

Vi kommer stycka fram de finaste högreven för min låda. Salt och peppar räcker. Skiva om du är till sjöss, helgrilla om du är hemma!

Vårt fläsk från frigående grisar har perfekt balans mellan kött och fettmarmorering. Karrén kan ingen misslyckas med så länge man inte översteker den. Hur förhindrar man det? Ta av den från grillen ca 5 grader under måltemperatur och låt den gå klart i lite folie.

Bogbladskotletten är en otroligt prisvärd detalj med mycket smak. Ben och fett gör sitt, och så länge man inte översteker den så blir den saftig och god. 

kycklingklubborna bidar ben, skinn, fett med mängder av smak. När jag grillar kycklingklubborna passar jag på att lägga gul lök i folie på grillen – det blir sött och gott!

Hemma till vardags är nötfärsen en given räddare som knappt behöver tillagningstips!

En bra one pot till vardags är en pasta med salsiccia. Den kan man göra överallt, såväl hemma som i båten.

Jag gillar korv med lite tuggmotstånd som vår nya högrevschorizo, på grovmald högrev. Jag ser fram emot att prova den ombord i sommar!

Varför Sjöräddningssällskapet?
De drivs och bemannas av frivilliga, men känns som vilken myndighet som helst. När jag stöter på dem känns det alltid tryggt och bra, särskilt när jag har familjen med mig. Jag har inte behövt dem, men jag vet ju att de är ute i februari lika självklart som i juli."

Kenny, Petter och Björns lådor
Kenny, Björn och Petter har fått plocka ihop varsin låda med sina ekofavoriter. Max 8 olika detaljer och EN ny detalj som vi inte haft i sortimentet tidigare. Så här blev Petters drömlåda som tar över efter Kennys låda. Senare i år dyker Björns speciallåda upp. Håll utkik!

Från ekogårdar med god djuromsorg
Vårt kött kommer från svenska, ekologiska gårdar med god djuromsorg. Här får djuren röra sig fritt i stora hagar många månader om året. Att ha möjlighet att picka, böka och beta gör djuren gott. 

Alltid färskt och mörat kött
Köttet är mörat och levereras alltid färskt och vakuumförpackat.

Hur många måltider är det?
Ger ca 31 vuxenportioner.
Beräknat på 150 g kött/måltid. 

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng