
Renytterfilé
Saftig och smakrik ytterfilé av ren. Krossa enbär och krydda filén och stek sedan hastigt i en het panna med smör. Servera med en djup rödvinssås.
Ytterfilé sitter längs ryggen och är en av renens möraste detaljer.
Om vår renytterfilé
Renytterfilé är en riktigt fin och mör del från renens rygg. Saftig, smakrik och med tydlig karaktär av vilt. Det magra köttet passar perfekt att steka hastigt för att bevara sin naturliga saftighet. Renarna lever fritt i norrländsk fjällmiljö och äter lav, gräs och örter vilket ger köttet dess rena, djupa smak. En elegant detalj för dig som gillar att laga viltkött med smak och känsla.
100 % svenskt viltkött. Köttet kan ha varit fryst innan leverans men går utmärkt att frysa igen utan att smaken påverkas.
100 % svenskt viltkött. Köttet kan ha varit fryst innan leverans men går utmärkt att frysa igen utan att smaken påverkas.
Så tillagar du renytterfilé
Tillaga renytterfilén så som du hade tillagat en oxfilé av nöt. Stek snabbt på hög värme i pannan för att få en fin yta och bevara saftigheten. Krydda gärna med krossade enbär, salt och peppar. Ös gärna köttet med smör tills det uppnåt önskad temperatur. Låt köttet vila före tranchering och servera med rödvinssås, potatispuré och syrliga tillbehör som lingon eller picklad lök. Passar också fint i tunna skivor på smörgås dagen efter.
Innertemperatur
52°C
Blodig
57°C
Medium
65°C
Välstekt

Perfekt till middagsbjudningen.
Recept med vilt
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.