Ryggbiff med kappa
Ryggbiff med kappa är en mångsidig och mör detalj med djup, fyllig smak och bibehållen fettkappa. Passar perfekt när du vill laga något snabbt men ändå lyxigt.
Kappan ger mer smak, skär bort efter tillagning om du vill ha magrare bit.
Om vår ryggbiff med kappa
100 % ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från svenska ekogårdar.
Var sitter detaljen?
Ryggbiffen sitter mellan entrecoten och rostbiffen på utsidan av nötdjurets ryggrad. När den skivas med ben och filé kallas den T-benstek.

Så tillagar du ryggbiff med kappa
Ryggbiffen är mångsidig och enkel att lyckas med. Skiva och stek eller grilla hastigt på hög värme, eller tillaga den hel i ugn. Låt kappan sitta kvar vid tillagning, den ger både smak och saftighet. Skär bort den efteråt om du vill ha mindre fett. Ta av köttet några grader innan det når önskad innertemperatur, eftervärmen gör sitt. Servera gärna medium, runt 55–58 °C.
Innertemperatur
Skiva till din pho och låt smakerna ta dig till Vietnams gatukök.
Läs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


