St louis cut

St. Louis cut är fläsksida med ben, perfekt för långsam grillning på indirekt värme. Gärna i röken med en god kryddning. Ekologiskt och KRAV-märkt kött fullt av smak.

En klassiker inom amerikansk BBQ

Om vår St. louis cut

St. Louis cut är en styckningsdetalj från fläsksidan där revbenen sitter kvar. Köttet är rikt på fett och bindväv, vilket gör det perfekt för långsam tillagning som lockar fram både mörhet och djup smak. När den får gå länge på låg temperatur smälter fettet och ger ett saftigt, smakrikt resultat som imponerar. Fläskköttet kommer från svenska, ekologiska och KRAV-märkta gårdar där djuren får vara just djur, med utevistelse och gott om yta.

100 % ekologiskt och KRAV-märkt fläskkött från Sverige.

Så tillagar du St. Louis cut

St. Louis cut gör sig bäst med långsam tillagning på indirekt värme, i grill med lock eller i ugn. Låt den gå länge, gärna i flera timmar, så att fettet smälter och köttet blir riktigt mört. Rökspån, flis eller pellets ger en extra rökig dimension. Krydda med torr rub innan tillagning eller pensla med glaze mot slutet. Låt vila före servering och skär mellan benen för att få perfekta bitar. Servera med syrlig coleslaw och grillade grönsaker.

Innertemperatur

90°C Välstekt

Recept med fläskkött

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.