Stora jullådan

Ca 8 kg

I Stora jullådan får du mer av julens alla klassiker!

Ekologiska julklassiker samsas med prisbelönt mathantverk. Hela stora jullådan genomsyras av naturliga råvaror från gårdar som värnar om bra djurhållning och miljö. Ett mer hållbart julbord helt enkelt!

När vill du ha din leverans?
1 995 :-
  • Gårdsbutik online
  • Gräsbetat kött
  • Fri hemleverans till dörren

Innehåll - Stora jullådan

1 x 3 kg

Ekologisk julskinka från KRAV-grisar på Åsbergby gård - juvelen i jullådan. Skinkan är saltad och kokt enligt gamla traditioner vilket ger en saftig skinka som kommer vara julmiddagens höjdpunkt. 

1 x 1.2 kg

Tjocka revbensspjäll är för många ett måste på det klassiska julbordet. De köttiga ekologiska revbenen kommer knäckta och kan med fördel förkokas för att sedan gå klart och få färg i ugnen. Likt allt vårt fläskkött är revbensspjällen KRAV-märkta och kommer från Åsbergby Gård i Knivsta. 

1 x 1 kg

Vi får ofta höra vilken skillnad det är på vår nötfärs jämfört med den man hittar i butik. En av orsakerna till detta kan vara att vi hänger köttet och vätska dunstar, vilket ger en mindre vattnig färs. Upplev skillnaden och rulla köttbullar som får betyget världens godaste!

Fetthalt: ca 12%

1 x 900 g

Prinskorven är en älskad klassiker med en kötthalt på hela 91%! Korven är omsorgsfullt handknuten med riktigt fjälster och görs på KRAV-märkt fläskkött från Åsbergby gård. 

Innehållsförteckning: Griskött*, Kryddor*(peppar, lök, ingefära, koriander, muskotnöt, paprika, cayenne) salt, antiox.medel E331, E300, kons.medel E250. Kötthalt 91% 

1 x 500 g

Varmrökt röding från Börtnans fjällvattenfisk är förädlad enligt gammal jämtländsk tradition. All fisk från Börtnan är uppväxt i strömmande kallt fjällvatten vilket gör köttet fast och smakrikt. Testa fisken tillsammans med vår delikatessås som du också får i lådan!

Vikten på rödingen och regnbågsfilén varierar mellan 400g-600g.

1 x 600 g

Dillgravad regnbågsfilé från Vilhelmina i Lappland. Efter att fjällfisken har fiskats upp ur Malgomajsjön röks den hos Martin Bergman i vedelade stenugnar. Hantverket som förädlats i generationer har gjort honom till flerfaldig guldmedaljör i fiskklassen i SM i mathantverk.

Vikten på regnbågsfilén och rödingen varierar mellan 400g-600g.

1 x 130 g

Delikatess såsen är en härligt krämig variant på hovmästarsås. Fungerar utmärkt till såväl den gravade regnbågen som till rödingen. Noga utvald i ett samarbete mellan Gårdssällskapet och Prinsens såser. 

Ingredienser: Grädde (visp 40%), svensk pressad rapsolja, vatten, gult senaps- frö, socker, ättika, vinäger (innehåller sulfit), salt, kryddor, dill. 

1 x 420 g

Två julostar från Skärvången bymejeri i Jämtland. Blåmögelosten Blue är en krämig delikatess som passar perfekt till pepparkakorna. Den andra osten är Julius, en smakrik kittad ost som är hyvelbar. Båda ostarna är gjorda på komjölk och gör sig fantastiskt bra tillsammans med hjortronmarmeladen. 

1 x 110 g

Hjortronmarmeladen kommer från Rönngården i Lit. Rönngården bedriver småskaligt hantverk av marmelader, sylt och olika inläggningar. Varje sats hjortronmarmelad görs av Berit i 2,5 liters grytor på hjortron plockade från myrarna i grannbyn. Resultatet blir en fantastisk hjortronmarmelad utan tillsatser som passar utmärkt till de fina julostarna

1 x 150 g

Senapen är en grovkorning sötstark variant från LissEllas i Dalarna som har vunnit dubbla guld i senaps-VM. Vi tycker därför att vi med all rätt kan kalla den världens bästa. Smaka på en riktigt vinnare du också!

OBS! Vikten på köttbitarna är ungefärliga och kan variera något. Mer om variation och vikt.

* Obligatoriska fält

Älskade mathantverkare
Vi är stolta över att prisbelönta mathantverkare hjälper oss att skapa innehållet till jullådorna. Gårdarna må vara små i storlek, men stora i smak och prestation. Allt är tillverkat av eldsjälar som brinner för kvalité, utan genvägar. Deras hårda arbete har belönats med fina utmärkelser genom åren. Bland annat har regnbågsfilén från Malgomajsjön har vunnit nio guld i SM i mathantverk och LissEllas senap har dubbla VM-guld i senaps-VM!

En riktigt god jul
Den färdigkokta, traditionellt saltade och saftiga ekologiska julskinkan kommer från våra KRAV-märkta bönder Olle på Åsbergby gård och Gun på Björnarbo gård. Från våra norrländska hemtrakter kommer varmrökt fjällröding och gravad regnbåge. Fisk som är uppväxt i strömmande kallt fjällvatten ger en fantastisk fast konsistens. Hjortronmarmeladen är ett riktigt mathantverk som kokas av Berit på hjortron plockade i de jämtländska skogarna. Hela jullådan genomsyras av naturliga råvaror från gårdar som värnar om bra djurhållning och miljö. Ett mer hållbart julbord helt enkelt!

Hur många räcker jullådan till?
Stora jullådan är beräknad att räcka till cirka 8-12 personer

Blir ni fler? Komplettera i kassan!
När du kommer till kassan kan du lägga till mer av de flesta produkterna i jullådan.

Där finns också ett begränsat antal varor från vår viltjullåda, som älgprisnkorv och viltfärs. Du kan också lägga till favoriter som leverpastej, fläskfärs och kräftinlagd sill.

Mer information
Enable Blocked Bundles Nej
Produkttyp KRAV
Lådor som passar för Stora hushållet

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng