Tomahawk

Tomahawk är en fettrik och mör entrecote med ben, karaktärsfull i både smak och utseende och ofta kvällens snackis på grillen.

Namnet kommer från det karaktäristiska utseendet som påminner om en stridsyxa.

Om vår tomahawk

Tomahawk är entrecote med ben. En mäktig styckdetalj som imponerar både på tallriken och i smaken. Med sin höga fetthalt, vackra marmorering och det långa benet kvar är det här en styckdetalj som både smakar och syns. Fettet smälter fint under tillagning och ger en extra saftig och mör upplevelse. Våra tomahawks kommer från svenska, ekologiska gårdar där djuren får växa upp i lugn takt, med frihet att beta och äta ekologiskt foder – precis som det ska vara.

100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt nötkött.

Var sitter detaljen?

Tomahawk är en styckning av entrecote med revben och fettkappa. Köttdetaljen sitter långt fram på ryggen, mellan högreven och ryggbiffen.

Så tillagar du tomahawk

Tomahawk passar perfekt för grill eller ugn. Börja med att bryna köttet på hög värme för en fin yta, och låt det sedan gå klart långsamt till en innertemperatur mellan 55 och 60 grader, precis som entrecote blir den som saftigast då. Eftersom benet är långt kan det ta lite extra tid, så använd köttermometer nära benet för säker temperatur. Låt alltid köttet vila före servering för att bevara saftigheten. Skiva mot fibrerna och njut!

Innertemperatur

55°C Blodig
60°C Medium
70°C Välstekt

Recept med nötkött

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.