Vildsvinsytterfilé

En av de finaste detaljerna på vildsvinet, mör med fin viltsmak. Magrare än fläskkött. Stek till en ljusrosa kärna, då är köttet som allra godast.

Om du vill mildra den vilda smaken kan du lägga köttet i mjölk över natten.

Om vår vildsvinsytterfilé

Vildsvinsytterfilé är en av de finaste detaljerna på vildsvinet som påminner om fläskfilé. Mört, magert med en balanserad viltsmak som gör det enkelt att tycka om. Köttet är som bäst när det bryns i en panna smör och sedan får gå klart i ugnen. Det framhäver både saftighet och smak. Ett elegant val för middagar där du vill servera något både ovanligt och väldigt gott.

100 % svenskt viltkött. Köttet kan ha varit fryst före leverans men går utmärkt att frysa igen utan att smaken påverkas.

Så tillagar du vildsvinsytterfilé

Ytterfilén blir som bäst när den tillagas varsamt. Bryn köttet i het panna med smör för en fin yta och stek färdigt på låg värme eller i ugn tills innertemperaturen är 65°C. Låt vila under folie i några minuter innan tranchering. Servera med mustiga tillbehör som svamp, rödvinssås eller rostad potatis för att lyfta fram viltets fina smak.

Innertemperatur

65°C Medium
70°C Välstekt

Recept med vilt

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.