Viltjullådan

Ca 4.4 kg

Räcker till 4–6 personer

Viltjullådan är en vildare jullåda där klassiker i spännande tappningar – som vildsvinsskinka, vildsvinsprinskorv och smakrik viltfärs – ackompanjeras av lingonsås från Rönngården, prisbelönt senap från LissEllas, fisk från Bergmans Fisk & Vilt och viltchark från Fågelberget!

1 795:-

Gårdssällskapets Jullåda får 10 av 10. Den bästa julskinkan vi någonsin ätit!

- Catarina König

Innehåll - Viltjullådan

1 x 1.4 kg

En mör vildsvinsskinka som har en tydlig viltkaraktär i smaken. Den är rimmad på Björk i Färila och kommer okokt.

Innehållsförteckning: skinka av vildsvin, nitritsalt (E301,E331 och kons medel E250 ).

1 x 500 g

En riktigt god prinskorv med hög kötthalt, djup viltsmak och en liten hetta av ingefära.

Ingredienser: vildsvinskött (78%), fett från gris, vatten, salt, kryddor (bl a paprika, chili, vitlök, ingefära),

1 x 500 g

Varmrökt fjällröding från Bergmans Fisk & Vilt. Fisken är uppväxt i strömmande kallt fjällvatten vilket gör köttet fast och smakrikt. Att den dessutom varmrökts skänker den tydlig, välbalanserad röksmak.

Innehållsförteckning: fjällröding, salt, rökt på alspån

1 x 450 g

Dillgravad regnbågsfilé från Vilhelmina i Lappland. Efter att ha fiskat upp fjällfisken ur Volgsjön gravar Martin Bergman den för hand. Hantverket som han har förädlat i generationer har gjort honom till flerfaldig guldmedaljör i fiskklassen i SM i mathantverk.

Innehållsförteckning: Regnbågsfilé, salt, socker, dill

1 x 150 g

Delikatessåsen är en krämig variant av hovmästarsås. Fungerar utmärkt till såväl regnbågsfilén som fjällrödingen. Noga utvald i ett samarbete med Prinsens sill och sallader. 

Ingredienser: Grädde (visp 40%), svensk pressad rapsolja, vatten, gult senaps- frö, socker, ättika, vinäger (innehåller sulfit), salt, kryddor, dill.

1 x 750 g

En färs på dovhjort och vildsvin som har en mild, men tydlig, viltsmak. Med vårt recept på viltköttbullar får du vinterns godaste köttbullar!

Innehållsförteckning

Vildsvinskött, dovhjortskött

1 x 80 g

Lufttorkad och rökt renkorv som avnjuts allra bäst i tunna skivor. Renkorven är likt våra andra viltkorvar ett hantverk av Margona på Fågelberget.

Innehållsförteckning: Renkött, salt, vitpeppar, socker, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250,.

1 x 150 g

Salami på älgkött från de jämtländska skogarna. Traditionellt lufttorkad och rökt av Margona uppe på Fågelberget. Smaksatt med vitlök, svartpeppar, paprika och fläsk från våra ekogårdar.

1 x 70 g

Björnkorven är lufttorkad och rökt enligt gamla traditioner. Denna korv är en spännande variant som lätt blir julmiddagens snackis – bara att skiva tunt och avnjuta. Korven förädlas av Margona på Fågelberget med björnkött från det lokala jaktlaget i Gäddede.

Innehållsförteckning: Björnkött, salt, svartpeppar, socker. 

1 x 150 g

Senapen är en grovkornig, sötstark variant från LissEllas i Dalarna som har vunnit dubbla guld i senaps-VM. Vi tycker därför att vi med all rätt kan kalla den världens bästa.

Innehållsförteckning: senapsfrö, socker, vatten, honung, ättika, salt, kryddor

1 x 120 g

Lingonsåsen är gjord av Berit på Rönngården, en mathantverksoas i Lits-Böle, Jämtland. Hon har kokat såsen noggrant på handplockade lingon och den går otroligt fint ihop med viltköttet i lådan.

Innehållsförteckning: Lingon, socker, vinäger, lök, selleri, kryddpeppar, senapsfrön, kanel, svartpeppar, lagerblad, salt

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

Älskade mathantverkare
Vi är stolta över att prisbelönta mathantverkare hjälper oss att fylla våra jullådor med läckerheter. Allt är tillverkat av eldsjälar som brinner för sitt hantverk. Deras hårda arbete har belönats med fina utmärkelser genom åren. Martin Bergmans regnbågsfilé från Volgsjön har vunnit nio guld i SM i mathantverk och LissEllas senap har dubbla VM-guld i senaps-VM!

Utforska de vilda smakerna
De vilda råvarorna kommer ge en spännande matupplevelse som ni med all säkerhet kommer minnas och prata om en lång tid framöver! På Fågelberget – med sin storslagna vy över de jämtländska bergstopparna – förädlar Margona viltkorvarna på ren och björn och salami på älg. Björnköttet kommer från det lokala jaktlaget i Gäddede. När Margona fått köttet lufttorkar och röker hon det. Ett tips är att skiva korven tunt och doppa i lingonsåsen på handplockade lingon. Den smakrika älgsalamin blir garanterat en snackis vid julbordet såväl som ett ljuvligt tilltugg framför uppesittarkväll!

Hur många räcker Viltjullådan till?
Viltjullådan är beräknad att räcka till cirka 4–6 personer.

Blir ni fler? Komplettera i kassan!
När du kommer till kassan kan du lägga till många av delikatesserna från våra andra jullådor och julfavoriter som fläskfärs, sill och julkorv.

Begränsat antal 
Passa på att beställa din låda innan den tar slut. Först till kvarn gäller! 

Julen 2023 presenteras av mathantverkare du kan lita på

Från mathantverkare du kan lita på

r_nng_rden_9896_885x590

Det puttrar på spisen hos Berit på Rönngården

I Jämtland hittar vi Berit som kokar hjortonmarmelad och lingonsås till din julmat. Med hink i skogen plockar hon bären, och hemma i köket förvandlas det till guld.


Martin

Martin går i gammelfarfars fotspår

Det har blivit många medaljer i mathantverks-SM för Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina, och det är numera ett populärt matstopp för matälskare. Om du inte har vägarna förbi Vilhelmina tar våra jullådor Vilhelmina hem till dig.

"Vår rök kräver uppassning dygnet runt när vi röker, men jag gillar det manuella hantverket!"- Martin Bergman

Vilka är Gårdssällskapet?

Vi är barndomsvänner från Jämtland som startade Gårdssällskapet för att kunna hjälpa matälskare att äta bättre kött direkt från bonden och med gott samvete. Mellanhänder är inget för oss, vi känner våra eko- och KRAV-bönder väl.


Killarna_i_tomteluvor

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng