Viltjullådan

ca 4.3 kg

Räcker till 4–6 personer

Viltjullådan är en vildare jullåda där klassiker i spännande tappningar – som vildsvinsskinka, vildsvinsprinskorv och smakrik viltfärs – ackompanjeras av julsenap från Dalarna, fisk och sill från Bergmans Fisk & Vilt och viltchark från Fågelberget!

1 795:-

Gårdssällskapets Jullåda får 10 av 10. Den bästa julskinkan vi någonsin ätit!

- Catarina König

Innehåll - Viltjullådan

1 x 1.4 kg

En mör vildsvinsskinka som har en tydlig viltkaraktär i smaken. Den är rimmad på Björk i Färila och kommer okokt.

Innehållsförteckning: skinka av vildsvin, nitritsalt (E301,E331 och kons medel E250 ).

1 x 750 g

En färs på dovhjort och vildsvin som har en mild, men tydlig, viltsmak. Med vårt recept på viltköttbullar får du vinterns godaste köttbullar!

Innehållsförteckning

Vildsvinskött, dovhjortskött

1 x 500 g

En riktigt god prinskorv med hög kötthalt, djup viltsmak och en liten hetta av ingefära.

Ingredienser: vildsvinskött (78%), fett från gris, vatten, salt, kryddor (bl a paprika, chili, vitlök, ingefära),

1 x 150 g

Senapen är en grovkornig, sötstark variant från LissEllas i Dalarna som har vunnit dubbla guld i senaps-VM. Vi tycker därför att vi med all rätt kan kalla den världens bästa.

Innehållsförteckning: senapsfrö, socker, vatten, honung, ättika, salt, kryddor

1 x 500 g

Varmrökt fjällröding från Bergmans Fisk & Vilt. Fisken är uppväxt i strömmande kallt fjällvatten vilket gör köttet fast och smakrikt. Att den dessutom varmrökts skänker den tydlig, välbalanserad röksmak.

Innehållsförteckning: fjällröding, salt, rökt på alspån

1 x 350 g

Smakrik regnbågsfilé från Malgomajsjön i Vilhelmina, som Martin Bergman på Bergmans Fisk & Vilt torrsaltat och kallrökt med granris och sälgved.

Innehållsförteckning: Regnbågslax, salt, vitpeppar och socker. 

1 x 150 g

Delikatessåsen är en krämig variant av hovmästarsås. Fungerar utmärkt till såväl regnbågsfilén som fjällrödingen. Noga utvald i ett samarbete med Prinsens sill och sallader. 

Ingredienser: Grädde (visp 40%), svensk pressad rapsolja, vatten, gult senaps- frö, socker, ättika, vinäger (innehåller sulfit), salt, kryddor, dill.

1 x 150 g

Utvald i samarbete med Bergmans Fisk & Vilt. Handskurna sillfileér & inlagda i en klar lag med enbär, dill och lök med en stor kärlek för hantverket. 

Ingredienser: Sill i bit från Norge (Culpea harengus), socker, ättika, vatten, lök, dill, kryddor, senapsfrö


Näringsvärde: per 100g: enerigi 940kJ / 220kcal;fett 11 g-varav mättat fett 3,2g, enkelomättat 3,5g, fleromättat 3,1g.
Kolhydrater 23g, varav sockerarter 18g. Protein 10g salt 2,8,
omega-3 2,2g

Vikt: 150 g (sillnetto ca 70 g) 

1 x 80 g

Lufttorkad och rökt renkorv som avnjuts allra bäst i tunna skivor. Renkorven är likt våra andra viltkorvar ett hantverk av Margona på Fågelberget.

Innehållsförteckning: Renkött, salt, vitpeppar, socker, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250,.

1 x 150 g

Salami på älgkött från de jämtländska skogarna. Traditionellt lufttorkad och rökt av Margona uppe på Fågelberget. Smaksatt med vitlök, svartpeppar, paprika och fläsk från våra ekogårdar.

1 x 70 g

Björnkorven är lufttorkad och rökt enligt gamla traditioner. Denna korv är en spännande variant som lätt blir julmiddagens snackis – bara att skiva tunt och avnjuta. Korven förädlas av Margona på Fågelberget med björnkött från det lokala jaktlaget i Gäddede.

Innehållsförteckning: Björnkött, salt, svartpeppar, socker. 

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

Älskade mathantverkare
Vi är stolta över att prisbelönta mathantverkare hjälper oss att fylla våra jullådor med läckerheter. Allt är tillverkat av eldsjälar som brinner för sitt hantverk. Deras hårda arbete har belönats med fina utmärkelser genom åren. Martin Bergmans regnbågsfilé från Volgsjön har vunnit nio guld i SM i mathantverk och LissEllas senap har dubbla VM-guld i senaps-VM!

Utforska de vilda smakerna
De vilda råvarorna kommer ge en spännande matupplevelse som ni med all säkerhet kommer minnas och prata om en lång tid framöver! På Fågelberget – med sin storslagna vy över de jämtländska bergstopparna – förädlar Margona viltkorvarna på ren och björn och salami på älg. Björnköttet kommer från det lokala jaktlaget i Gäddede. När Margona fått köttet lufttorkar och röker hon det. Den smakrika älgkorven blir garanterat en snackis vid julbordet såväl som ett ljuvligt tilltugg till uppesittarkvällen!

Hur många räcker Viltjullådan till?
Viltjullådan är beräknad att räcka till cirka 4–6 personer.

Blir ni fler? Komplettera i kassan!
När du kommer till kassan kan du lägga till många av delikatesserna från våra andra jullådor och julfavoriter som fläskfärs, sill och julkorv.

 

Julen 2024 presenteras av mathantverkare vi älskar

Från mathantverkare du kan lita på

r_nng_rden_9896_885x590

Det puttrar på spisen hos Berit på Rönngården

I Jämtland hittar vi Berit som kokar hjortonmarmelad till din julgröt och ost. Med hink i skogen plockar hon bären, och hemma i köket förvandlas det till guld.


Martin

Martin går i gammelfarfars fotspår

Det har blivit många medaljer i mathantverks-SM för Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina, och det är numera ett populärt matstopp för matälskare. Om du inte har vägarna förbi Vilhelmina tar våra jullådor Vilhelmina hem till dig.

"Vår rök kräver ny ved dygnet runt när vi röker, men jag gillar det manuella hantverket!"- Martin Bergman

Vilka är Gårdssällskapet?

Vi är barndomsvänner från Jämtland som startade Gårdssällskapet för att kunna hjälpa matälskare att äta bättre kött direkt från bonden och med gott samvete. Mellanhänder är inget för oss, vi känner våra eko- och KRAV-bönder väl.


Killarna_i_tomteluvor

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng