Jullådorna säljer fort – beställ din nu!
Jullådorna säljer fort – beställ din nu!

Viltjullådan

Ca 4.7 kg

Räcker till 4–6 personer

Viltjullådan är en vildare jullåda där klassiker i spännande tappningar – som vildsvinsskinka, vildsvinsprinskorv och smakrik viltfärs – ackompanjeras av lingonsås från Rönngården, prisbelönt senap från LissEllas och fisk från Bergmans Fisk & Vilt!

När vill du ha din leverans?
1 795:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Viltjullådan

1 x 1.8 kg

En mör vildsvinsskinka som har en tydlig, otroligt god, viltkaraktär i smaken. Den kommer rimmad och okokt.

Innehållsförteckning: skinka av vildsvin, nitritsalt (E301,E331 och kons medel E250 ).

1 x 750 g

En färs på dovhjort och vildsvin som har en mild, men tydlig, viltsmak. Med vårt recept på viltköttbullar får du julens godaste köttbullar!

Innehållsförteckning: vildsvinskött, dovhjortskött

1 x 500 g

En riktigt god prinskorv med hög kötthalt, djup viltsmak och en liten hetta av ingefära.

Ingredienser: vildsvinskött (78%), fett från gris, vatten, salt, kryddor (bl a paprika, chili, vitlök, ingefära),

1 x 450 g

Varmrökt fjällröding från Bergmans Fisk och Vilt och Börtnans Fjällvattenfisk. Fisken är uppväxt i strömmande kallt fjällvatten vilket gör köttet fast och smakrikt. Att den dessutom varmrökts skänker den ett extra lager av underbar smak.

Innehållsförteckning: fjällröding, salt, rökt på alspån

1 x 400 g

Dillgravad regnbågsfilé från Vilhelmina i Lappland. Efter att han har fiskat upp fjällfisken ur Volgsjön gravar Martin Bergman den för hand. Hantverket som han har förädlat i generationer har gjort honom till flerfaldig guldmedaljör i fiskklassen i SM i mathantverk.

Innehållsförteckning: Regnbågsfilé, salt, socker, dill

1 x 150 g

Delikatessåsen är en härligt krämig variant på hovmästarsås. Fungerar utmärkt till såväl den gravade regnbågsfilén som till den varmrökta fjällrödingen. Noga utvald i ett samarbete mellan Gårdssällskapet och Prinsens sill och sallader. 

Ingredienser: Grädde (visp 40%), svensk pressad rapsolja, vatten, gult senaps- frö, socker, ättika, vinäger (innehåller sulfit), salt, kryddor, dill.

1 x 90 g

Lufttorkad och rökt renkorv som avnjuts allra bäst i tunna skivor. Renkorven är likt våra andra viltkorvar ett hantverk av Margona på Fågelberget.

Innehållsförteckning: Renkött, salt, vitpeppar, socker, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250,.

1 x 180 g

Älgkorven är rökt och kryddad med färsk vitlök och passar utmärkt som tilltugg eller i skivor på smörgåsen. Denna delikatess är tillverkad av Margona på Fågelberget i norra Jämtland.

Innehållsförteckning: älgkött, griskött (KRAV), salt, socker, grönpeppar, paprika, vitpeppar, chili, ingefära.

1 x 50 g

Björnkorven är lufttorkad och rökt i enlighet med gamla traditioner. Denna korv är en spännande variant som lätt blir julmiddagens snackis – bara att skiva tunt och avnjuta. Korven förädlas av Margona på Fågelberget med björnkött från det lokala jaktlaget i Gäddede.

Innehållsförteckning: Björnkött, salt, svartpeppar, socker. 

1 x 150 g

Senapen är en grovkornig, sötstark variant från LissEllas i Dalarna som har vunnit dubbla guld i senaps-VM. Smaka på en riktigt vinnare du också! Innehållsförteckning: senapsfrö, socker, vatten, honung, ättika, salt, kryddor

1 x 150 g

Lingonsåsen är gjord av Berit på Rönngården, en mathantverksoas i Lits-Böle, Jämtland. Hon har kokat såsen noggrant på handplockade lingon och den går otroligt fint ihop med viltköttet i lådan.

Innehållsförteckning: Lingon, socker, vinäger, lök, selleri, kryddpeppar, senapsfrön, kanel, svartpeppar, lagerblad, salt

OBS! Vikten på köttbitarna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Älskade mathantverkare
Vi är stolta över att prisbelönta mathantverkare hjälper oss att fylla våra jullådor med läckerheter. Allt är tillverkat av eldsjälar som brinner för sitt hantverk. Deras hårda arbete har belönats med fina utmärkelser genom åren. Martin Bergmans regnbågsfilé från Volgsjön har vunnit nio guld i SM i mathantverk och LissEllas senap har dubbla VM-guld i senaps-VM!

Utforska de vilda smakerna
De vilda råvarorna kommer ge en spännande matupplevelse som ni med all säkerhet kommer minnas och prata om en lång tid framöver! På Fågelberget – med sin storslagna vy över de jämtländska bergstopparna – förädlar Margona viltkorvarna på älg, ren och björn. Björnköttet kommer från det lokala jaktlaget i Gäddede. När Margona fått köttet lufttorkar och röker hon det. Ett tips är att skiva korven tunt och doppa i lingonsåsen på handplockade lingon. Varmrökt och kryddad med färsk vitlök – älgkorven blir garanterat en snackis vid julbordet såväl som ett ljuvligt tilltugg framför uppesittarkväll!

Hur många räcker Viltjullådan till?
Viltjullådan är beräknad att räcka till cirka 4–6 personer.

Blir ni fler? Komplettera i kassan!
När du kommer till kassan kan du lägga till många av produkterna från våra vanliga jullådor och julfavoriter som leverpastej, fläskfärs och sill.

Mer information
Enable Blocked Bundles Nej
Produkttyp KRAV

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng