
Tärnad oxfile
Vår möraste nötdetalj, tärnad oxfilé med mild och rund smak som gör underverk i allt från pasta till Biff Rydberg.
Behöver bara salt och peppar som krydda.
Om vår tärnade oxfile
Tärnad oxfilé är vår allra möraste nötdetalj. Mild, rund och elegant köttsmak som gör sig bäst med enkel kryddning som salt och nymald svartpeppar. Köttet kommer från ekologiska och KRAV-märkta svenska gårdar, där djuren får beta fritt och växa i sin egen takt. Denna detalj lyfter allt från en klassisk biff Rydberg till pasta eller grillspett till en ny nivå.
100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt nötkött.
Var sitter detaljen?
Oxfilén sitter på insidan av nötdjurets ryggrad och är den allra möraste detaljen. Den delas in i huvud, mittbit och svans, där huvud och mittbit är särskilt möra.

Så tillagar du tärnad oxfile
Tärnad oxfilé kräver minimal tillagning för att behålla sin naturliga saftighet och fina textur. Stek bitarna hastigt på hög värme för att få en vacker yta och låt insidan vara rosaröd och mör. Perfekt i en krämig pasta, klassisk biff Rydberg eller som lyxiga grillspett. Håll det enkelt med salt, peppar och gärna en klick smör som får smälta över köttet vid servering.
Innertemperatur
55°C
Blodig
60°C
Medium
65°C
Välstekt
Recept med nötkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.